Cu copy-paste la TIFF

Comparaţi:

screenshot ziua

ecran-republica

Tot ZIUA de Cluj ne demonstrează că are ziarişti care pricep ceea ce scriu şi dezvoltă frumos un subiect.

Update: Dacă doriţi să revedeţi, vă recomand Reporterul-reportofon, ca să pricepeţi de ce apar prostii ca aia de mai sus în presă. Că nu-şi pune nimeni întrebarea: „e posibil aşa ceva?” înainte să scrie un text. Şi mai insistă că face bine…

 

Nimic nou. Despre lipici

Vreau să le mulţumesc jurnaliştilor de la Time4News pentru că, din nou, recunosc valoarea când o văd 😀 

 


Altfel spus, din cele trei articole trimise în newsletterul de azi (vorbesc de cele prezentate pe larg), două erau preluate cap-coadă de pe Clujeanul.ro, iar al treilea din România Liberă, probabil pentru că era prea bătător la ochi să-l ia şi pe ăla tot din Clujeanul.

 


La primul articol, "Salarii de 2.000 de euro pentru studenţii clujeni, din partea Microsoft", contribuţia creativă a Time4News a fost că au schimbat poza şi au scurtat titlul, să nu se obosească cititorii cu prea multe litere. Ce-i drept, le-au păstrat în altă parte: nu toată lumea ar fi fost destul de subtilă încât să priceapă că dacă sursa zice că o firmă "anagajează oameni", fix aşa trebuie reprodus şi la tine pe tarla, să nu se piardă biţii pe drum sau să plângă de singurătate. 

 


Al doilea articol se cheamă pe Time4News "Noua tribună a stadionului CFR e gata", probabil pentru că li s-a părut exagerat să păstreze şi "vezi fotografii în exclusivitate din interior".

 


Mulţumită / datorită / graţie acestor preluări, tare mă îndoiesc că vreun motor de căutare va recunoaşte care e originalul. Faptul că pe Clujeanul textele respective au de 4 ori mai multe citiri, respectiv de 22 de ori, ne arată din nou că oamenii au, totuşi, mai mult discernământ decât Google.