Vine un moment în viața fiecărui bărbat…

… când îl roagă prietena să-i cumpere ceva chestie din aia de știe vag că a văzut-o prin baie, dar nu o poate identifica nici cu radarul.

Umblam de nebun prin Auchan cu listocul de cumpărături făcut de acasă. Și când ridic ochii din coș (nu că i-aș fi lăsat acolo, doar încercam să nu calc niște plozi care se credeau pe Hungaroring), dau de un prieten. Amu, în mod normal îi fain să te întâlnești cu prietenii. Numai că, între doi tipi care se întâlnesc inopinat la cumpărături, există trei momente esențiale:

a) Scurt moment de reflexie asupra potențialelor obiecte penibile din coșul propriu.
b) Întinderea mâinii, însoțită de scurtă privire cu coada ochiului la coșul celuilalt, pentru identificarea acelor obiecte pe care trebuie să te asiguri că nu le-ai văzut și nu le vei menționa în conversație.
c) Oooo, serus! Ce mai faci?

(la care mie-mi vine să răspund „uite, pe aici, la pescuit!”)

De data asta, m-am scos cu online-ul:
– Și, ai venit să câștigi nunta din Republica Dominicană?

Nunta în cauză e premiul cel mare la campania de Valentine’s din Iulius. Știam de ea, că m-am interesat: dacă câștigi, cică nunta nu-i obligatorie. Și, cum să vă zic, în Republica Dominicană sunt acum vreo 24 de grade Celsius și peisaje cam așa:

bacardi-insula-nu-bautura

Și cum amicul meu avea în coș măcar de vreo 2-3 bonuri de 100 de lei, să se înscrie în concurs, l-am trimis la centrul info.

Chestia asta are o mare valoare practică: atunci când doi bărbați se întâlnesc la cumpărături, e musai să găsească un pretext al naibii de bun ca să se despartă onorabil, cu o strângere fermă și masculină a mâinii, înainte să meargă să cumpere restul de creme-poțiuni-șervețele pentru iubi.

iulius-valentine-2013

Un zar către Las Vegas

Dragă Iulius Mall, puteai şi tu să te gândeşti mai mult la băieţi, în perioada asta! Că serios – cu atâtea sărbători pentru cupluri şi fete riscăm să ne iasă brusc aripi! Deci să vă zic ce concurs face Iulius Mall zilele astea: clienţii sunt invitaţi să dea cu două zaruri uriaşe; în funcţie de numerele care ies, câştigă premii, dintre care cel mare este o excursie de două persoane la Las Vegas. Cu prietena!

Cu prietena. Las Vegas. Repetăm: Las Vegas, ţara pokerului şi cluburilor de striptease. Cu prietena.

Riscul e şi mai mare: dacă dai cu zarul din Iulius şi nu câştigi excursia în Vegas, poţi totuşi câştiga diverse premii de consolare menite să facă viaţa băieţilor cât mai grea: produse cosmetice (că parcă în baie nu ţi-ar fi umplut ea două rafturi de care nici nu ştiai), cartele de telefon (ca să aibă minute să te ţină de poveşti când tu ai de lucru), vouchere de cumpărături (ca să trebuiască s-o însoţeşti, că nu se poate hotărî).

Premiul ăla cu Las Vegas va fi acordat în 14 februarie, când ne cântă şi Hi-Q. După care, băieţi, avem 10 zile timp de respiro, până la următoarea tură de aripioare şi îngeraşi cu săgetuţe, de data asta însă în ie şi iţari!