Recensământ în România: incompetenţii numără paranoicii

Recensamant 2011 - Romania

Recensământul general al populaţiei din România, sau cum mama sufletului s-o fi numind ce se întâmplă zilele astea, ne arată clar că românii au o relație tristă rău de tot cu țara din neamul căreia fac parte. De pe vremea când Năstase ne invita să-i recenzăm ouăle, de la ultimul vot cu bile măsluit din Parlament, n-a mai fost aşa mare agitaţie pentru ceea ce, în cele din urmă, e doar o numărătoare de capete, practică obişnuită în orice cireadă de vaci europeană.

Eu zic că e bine că, încă, nu ne plantează cipuri de-ălea galbene în urechi.

Una peste verişoara celeilalte, participanţii la acest recensământ se împart în două mari categorii:

  • incompetenţi – cei din organizare
  • paranoici – cei care răspund sfios şi se tem să zică – STATULUI! – chestii pe care statul, în principal, le-ar putea afla de pe Facebook, dacă s-ar obosi să se uite
Să detaliem.

Primii nu se pot hotărî dacă să ceară CNP sau nu, sau da, ba da, sau nu mai bine aţi merge voi acasă şi ați trage apa, că şi aşa aţi obosit cam tare?

Cei din a doua categorie se lamentează că-i întreabă statul dacă au vană în casă şi apă la WC, în timp ce pe Facebook au poze în timp ce borau în vană după un chef mai cu talent. Se supără că sunt întrebaţi cine e șeful în ”uniunea consensuală”, dar pe Facebook au poze bot în bot cu prinţesa. Iau foc dacă-i întrebi ce religie au, dar fac featuring pe cocalari.com cu poze de-astea.

Era un banc scurt:
– Părinte, am venit la spovadă.
– Nu trebe, Ioane, ți-am citit blogul.

Dar în lumea serioasă concluzia nu e glumă: românii sunt atât de obișnuiți să fie înșelați de stat și, dacă pot, să fenteze și ei statul, încât a fi sincer cu recenzorul pare contra naturii. Dacă ar fi venit o firmă de cercetare de piață, declarau și cu culoarea șnurului de la nădragi. Statul român a ajuns atât de rău, încât e ultimul în care propriii cetățeni mai au încredere.

Trebuia o glumă la final? #glumecucnp