Schimbări la blogrollul activ

printscreen Câteva modificări în blogroll-ul activ, sistemul prin care am înlocuit lista clasică de linkuri către alte bloguri:

1) Am adăugat noul site al lui Radu Neag.

2) Blogul personal al lui George Jiglău e de acum în listă.

3) De obicei, nu includ bloguri care nu sunt actualizate periodic, dar am descoperit fotografiile Luizei (absolut din întâmplare) şi merită să le vedeţi. Poate o convingem să ne arate altele, mai noi 🙂

 

Mai am de rezolvat bug-ul din cauza căruia feed-urile de pe PhotoBlog nu au data corectă şi apar tot timpul ultimele, dar probabil asta odată cu un nou aspect al site-ului, cel mai devreme…

Background: ce înseamnă blogroll activ.

Blogroll activ – adică?

Blogroll: o listă statică, în care vezi nişte nume, dar care nu îţi spune dacă oamenii respectivi au mai scris sau nu ceva. Cam plictisitor, nu?


De astăzi, ca un "preview" la site-ul care e în lucru, am făcut publică o primă versiune de "blogroll activ". Pe lângă linkurile statice, la fiecare site din blogroll e inclus un link către ultimul post publicat, iar lista în sine e ordonată cu cele mai recente posturi sus, nu alfabetic. Altfel spus, o să vedeţi tot timpul dacă e ceva nou pe site-ul respectiv sau nu, fără să folosesc tot felul de ferestre de previzualizare care să se blocheze sau să includă reclame.

 


Blogrollul activ
se generază citind RSS-urile acelor site-uri, aşa că îl voi extinde după ce îmi dau seama de ce decodează greşit RSS-ul publicat de blogspot.com (prin magpie RSS, dacă v-am lămurit deplin). Am vrut să îl fac să pună automat şi diacritice, dar asta probabil în 2012. Lectură plăcută!