Axa TV, zvonul şi confirmarea unui faliment

Postul de televiziune Axa TV a tras obloanele în toată ţara, iar vreo 300 de angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă. Axa e postul ăla care s-a tot lansat şi la Cluj luni întregi şi despre care se tot ştia că „aşteaptă echipamentele de pe vapor, dar sunt încurcături la vamă”; la Axa Cluj s-au dus mulţi oameni pe promisiuni, plecând din joburi sigure (sau relativ sigure, pe cât de sigur e ceva în presă, astăzi) şi cu vorbele au rămas.

Vestea desfiinţării Axa TV am aflat-o abia azi, deşi ultima ştire pe site-ul lor e din data de 10. Mi-au spus-o o doi oameni, dar, cum n-am prins şi nu se-arată că voi prinde prea curând postul ăsta, aştept confirmări mai departe şi din partea cititorilor acestui blog, mai informaţi.

Două televiziuni, aproape de start

Într-o asemenea perioadă plină de veşti despre jurnalişti care nu îşi iau salariile şi ziare în pragul falimentului, e o zi senină cea în care mai putem vorbi şi despre proiecte noi, mai ales că, pe piaţa televiziunilor, sunt mult mai rare. Ce urmează la Cluj?

1. Axa TV – a scris Mihai Hendea acum ceva timp. UPDATE: Începe în 15 mai, spune Denis, „luna asta”, zice Mihai la comentarii

2. Prima televiziune de limbă maghiară a Clujului, numită cel mai probabil Kolosvar TV (îmi cer scuze pentru eventuala lipsă de diacritice şi acord). Proiectul urmează să fie condus de Bogdan Eduard, iar staţia e aproape de lansare – oficial, e vorba de start în iunie. Vor exista şi programe în română, declară Eduard în Ziua de Cluj.

3. La sfârşitul anului trecut, era vorba că anul ăsta s-ar deschide la Cluj şi o staţie locală Prima TV. Mai ştie cine ceva, că eu n-am auzit nimic?

4. Şi o nouă schimbare de conducere la One TV (blog@aronet.ro pentru informaţii. mulţumesc!).

În sfârşit, sunt şi veşti mai puţin bune din piaţa TV, dar azi e o zi liberă. Vă salut din al nouălea nor, iar veştile ploioase le lăsăm pe altă dată. E o schimbare fenomenală să mai poţi da şi veşti bune. Cei care scriu des despre accidente rutiere ştiu ce vreau să spun.