Atac mai fură un pic

Ofer recompensă un abonament gratuit la newsletter-ul Clujeanul.ro pentru oricine ne va oferi informaţii care să ducă la prinderea şi trezirea la realitate a domnilor A.P. şi A.V., care semnează în publicaţia de bune maniere ATAC articole care au o problemă: au mai fost semnate înainte de colegii mei în CLUJEANUL.


E a doua oară când ATAC fură din CLUJEANUL şi de data asta la modul grosier.


Prima dată au luat o poză (culmea, una prelucrată de noi!) şi nişte informaţii; acuma au reprodus fraze întregi şi citate din articolul "Clujeni cu nume V.I.P.". La ei a ieşit un fel de rezumat care cuprinde şi o tentativă de citare a sursei: "a declarat amuzată clujeanca pentru ziarul local". Partea bună – încă o referire la Clujeanul ca ziarUL local, ăla care se recomandă la chioşcuri etc.


Mă îndoiesc că A.P. şi A.V. ar fi persoane reale, mai curând nişte copiipeistări de succes de la Bucureşti, cu salarii mai mari decât mulţi jurnalişti clujeni. Recompensa rămâne valabilă.


Furturile sunt cu atât mai stupide cu cât nu ar fi trebuit decât să ne ceară voie să preia informaţiile; nu am cerut până acum bani pentru asta. Dar poate pentru ATAC facem o excepţie.

Dedicaţie la Atac

Neşte domni de la Atac au preluat un articol din Clujeanul (evident, ăla cu fetele) fără să se obosească să dea un telefon de curtoazie. Alţii au întrebat şi au avut voie să preia, dar Atac nu doar că n-a încercat, ci a copiat inclusiv poza aşa cum era prelucrată de noi, cu colţuri rotunjite, ca pentru una din deschiderile site-ului – clona e aici.

 

Prin urmare (link interzis minorilor, deşi nu ştiu de ce), le fac şi eu o dedicaţie de pe propriul lor site. Rog mamele copiilor care îmi citesc blogul pe motiv de Harry Potter să mă ierte 🙂

 

Edit: primele reacţii au fost "a trebuit să-mi trezesc prietenul să vadă" şi respectiv "cum le-ai pus aia pe site?" (dăăă…). Oricum, faza aia cu ştampila din videoclip mi-a arătat cum o să votăm anul ăsta!