TEDx, succesul şi copiii

Câţi dintre voi sunteţi părinţi?

Asta e probabil una din cele mai relevante întrebări pe care le-am auzit la TEDx Cluj. Pentru cine nu ştie, TEDx e echivalentul local al www.ted.com, o întâlnire a unor oameni inovatori, cu idei bune, care vor să le împărtăşească şi altora şi vor să afle, la rândul lor, ideile celorlalţi.

Prin urmare, cei 99 de oameni care erau în sală atunci când un speaker a pus această întrebare (Câţi dintre voi sunteţi părinţi?) sunt oameni de succes, inteligenţi, ajunşi la un anumit nivel în carieră, cu o educaţie peste medie. Majoritatea aveau între 25 şi 30 de ani, după cum reieşise ceva mai devreme.

Câţi dintre voi sunteţi părinţi?

Într-o sală de 99 de oameni de succes, am numărat patru sau cinci mâini ridicate. Cred că e cea mai îngrijorătoare statistică pe care am aflat-o recent. A reuşit cariera să gonească atât de departe gândul unei familii care să includă copii? Mai ales în cazul cuplurilor deja formate (ca să excludem telenovelele despre găsirea iubirii) e suprinzător faptul că pentru un copil e întotdeauna timp… mai încolo. Acum ne concentrăm pe muncă.

Până când?

Un comentariu la “TEDx, succesul şi copiii”

  1. Andrei, as spune ca majoritatea din cei 99 nu au pus asa de sus cariera ci pur si simplu realizeaza ca nu sunt vremuri chiar ok de crescut un copil. sau poate ai dreptate ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *