TEDx Eroilor Teaser: cum ne câștigăm existența?

tedx-teaserMâine la TEDx Eroilor voi vorbi despre economia bazată pe voluntariat: un model în care TOATĂ munca se face voluntar, iar banii nu mai sunt la baza existenței umane. Când am început să mă gândesc pentru prima dată la ideea asta, mi se părea o utopie: în fond, trebuie să ne câștigăm cumva existența.

Nu, nu am descoperit între timp Sfântul Graal ca să știu cum putem trăi fără bani, dar cel puțin mi-am dat seama că suntem crescuți să credem în raționamente greșite.

Un scurt teaser pentru prezentarea de mâine: gândiți-vă ce înseamnă „a câștiga existența”. Gândiți-vă bine la ce înseamnă astea două cuvinte în realitate și apoi dacă e normal, de fapt, să ne CÂȘTIGĂM EXISTENȚA, pe care am primit-o gratuit (în funcție de convingerile fiecăruia – de la Dumnezeu, părinți, destin sau evoluție).

Practic, suntem crescuți să credem că dreptul nostru de a continua să existăm este condiționat de a face bani; prin reducere la absurd, dacă nu facem bani, nu contează dacă mai trăim sau nu. Iar asta se traduce prin acces la medicamente sau tratamente medicale, de exemplu.

Dacă aveți deja un loc mâine la TEDx, vă aștept! Dacă nu, voi încerca pe parcusul zilei să transmit aici pe blog ce se întâmplă acolo și ideile care îmi plac.

 

Un comentariu la “TEDx Eroilor Teaser: cum ne câștigăm existența?”

  1. A-ti câștiga existența se transforma de obinei in a-ti face existenta mai usoara. Cand ai vrei mai mult si nu te opresti atunci cand ai de ajuns. Astept parerile si ideile de maine de la TEDx.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *