La o poveste în taxi

Taximetriştii din Cluj au intrat în pământ. Mai e oare vreun clujean să nu audă zilele astea "nu am maşină în zonă, vă rog reveniţi"? Dar asta e pentru rubrica de nervi.


Partea frumoasă e odată ce te-ai urcat în maşină. Asta dacă ai norocul de a descoperi un taximetrist adevărat, cu oareşce vechime în profesie şi poveşti gârlă. Despre cum arăta oraşul, ce s-a schimbat şi unde, cum de e posibil să existe pe strada Tufei o singură casă, care a primit numărul 5…

 

Şi dacă ai noroc, mai afli şi două-trei rute "secrete", numai bune de folosit în zilele astea în care întreg oraşul pare blocat, indiferent pe unde încerci să o iei.


Blocajele au totuşi avantajele lor. Revenit la volan şi solidar cu alţi zeci de nefericiţi în coloane aparent fără sfârşit, am descoperit incredibil de mulţi şoferi dispuşi să cedeze prioritatea şi te lase să le-o iei înainte.

 

Şi-uite aşa ies din ambuteiaje cu zâmbetul pe buze. Până la urmă, poate că la fel ca mai toate situaţiile dificile, traficul infernal scoate din oameni şi tot ce-i mai rău, dar şi părţile bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *