19th Ave New York, NY 95822, USA

Sondajele de opinie: mai încet, că îi doare capul

Mă tot gândesc de câteva zile să scriu despre ideea unui penelist pe nume Mihai Voicu (cine?) – să interzicem difuzarea sondajelor de opinie privind intenţiile de vot în campania electorală.Numai că nu-mi prea găsesc cuvintele, dincolo de faptul că e vorba de o tâmpenie cât casa. Cică sondajele influenţează negativ (deşi cred că „negativ” e o direcţie diferită pentru fiecare partid).

Ca prezentator de ştiri mă crucesc la aşa ceva. După căpşorul lor, ar trebui să anunţăm doar aşa: „candidatul X al partidului Cutare s-a dus în piaţa B pentru o întâlnire cu cetăţenii. Aceştia s-au declarat încântaţi de agenda propusă de candidatul X. La rândul său, acesta a promis că se va preocupa de problemele comunităţii”.

Să fim serioşi. Măcar sondajele de opinie cuprindeau informaţii relevante, mai ales dacă însoţeai ştirea de ceva de genul „institutul cutare este proprietatea lui X”, ca să fie clar cine dă cifrele. Aşa, vom avea o campanie foarte interesantă. Eu dau de pe-acuma TV-ul pe „mute”. Ce ziceţi, pierd mult?

De citit şi Ioana Avădani, pe tema asta.

Related Posts

Leave a comment