Şi ziua ta cum va fi?

Toată ziua de vineri am fost un butoi cu pulbere. Să mă lase experţii gândirii pozitive, mi-am zis la început. Unele zile parcă sunt făcute să stai în casă; iar acest text e pentru cei care ar interzice zilele de luni. Ştiţi cum a fost pentru mine vinerea? Păi, de fapt, nici eu nu mă pot decide. Hotărâţi voi 😀

 

[twocol_one]

Ziua a început foarte prost. Pe lângă că m-am trezit mai târziu decât am planificat, am avut un accident în drum spre lucru. Un dobitoc cobora strada Republicii tăind curba; ca să îl evit, a trebuit să trag tare de volan dreapta. Am izbit bordura și m-am ales cu cauciucul spart. Evident, m-am enervat instant, iar individul nu a oprit, nici nu cred că şi-a dat seama că a greşit ceva.

 

Am reuşit să ajung cu maşina la lucru, unde am descoperit altă bucurie: şuruburile care prind roata refuzau să se desprindă, să pot urca roata de rezervă. Am stat trei oameni o oră întreagă încercând să o desfacem cu toate cheile posibile şi imposibile. Pur și simplu refuzau să miște, nu puteam folosi mașina și, una peste alta, eram complet blocat! În fine, cu emoții și riscuri, am ajuns cumva cu ea la service, iar de acolo a trebuit să iau un taxi spre Zorilor, unde trebuia să ajung la o emisiune despre ACTA.

Zici că mă urmărea ghinionul: pe Titulescu, un troleu era să intre în taxi. Nu s-a uitat, sau nu l-a interesat, și a ieșit din stație drept pe banda doi, a trecut la 10 cm de mine – deci la vreo 2 cm de portiera taxiului. Am ajuns foarte pe fugă la emisiune, normal că nu mai apucasem să-mi pregătesc toată documentația de care aveam nevoie, să povestesc un pic în detaliu de istoria ACTA și, în general, să-mi ordonez ideile.

Când să ies, văd că îmi uitasem cheile la birou, rog o colegă să mă aştepte, când să fug încolo – sună telefonul, întârziasem deja la o şedinţă programată la Habitat. Alt taxi, recuperat maşina de la service – din fericire, cu toate roţile – fugit la Habitat, unde am ajuns pe final.

O zi proastă de la cap la coadă. Am avut un accident, era să fiu implicat într-al doilea, cât am stat la lucru laptopul mai mult nu mi-a mers, am ajuns pe fugă la o emisiune în care mi-ar fi plăcut să fiu mai liniştit şi era să nu mai ajung nici la Habitat. Plin de ghinioane!

[/twocol_one]

[twocol_one_last]

Ziua a început foarte bine – am zis că dacă tot e vineri, nu mă grăbesc, şi am dormit cel mai dulce sfert de oră în plus. Oricum, se pare că m-am dat jos din pat pe partea care trebuie, sau oi fi ieșit cu dreptul din casă: în drum spre lucru, am reuşit să evit un accident urât de tot. Cobora unul pe Republicii pe contrasens, risca să intre frontal în mine, dar văd că şi adormit mai am reflexe, că l-am evitat şi am scăpat doar cu o pană.

Am ajuns cu mașina așa până la serviciu, unde am descoperit totuși că ziua poate fi mai bună: deși erau multe de făcut, doi colegi m-au ajutat vreme de o oră să schimb cauciucul ăla. Nu ne-a ieșit până la urmă, se pare că se blocase roata pe jantă. Din fericire, am reușit să merg așa până la service și am scăpat de chematul platformei fără efecte secundare.

 

Am luat un taxi spre Zorilor, că trebuia să ajung la o emisiune despre ACTA, şi am profitat de timpul din taxi să-mi recitesc notiţele. E fain să nu-ţi baţi tu capul cu drumul şi evitatul troleelor; deşi am ajuns pe fugă şi am aflat că aveam jumătate de oră fără publicitate, a fost foarte bine şi am avut ce povesti!

 

Când să ies, văd că îmi uitasem cheile la birou, noroc cu colegii şi răbdarea lor, că m-au aşteptat să mai pot intra. Şi deşi eram în contratimp, am reuşit să recuperez maşina şi să ajung la Habitat la timp pentru o întâlnire foarte importantă pentru mine.

 

Aşa că într-o singură zi am scăpat dintr-un accident (sau două, dacă punem şi troleul), am scris nişte articole simpatice la lucru, deşi laptopul nu prea voia să colaboreze cu mine la faza asta, am avut şi o experienţă faină la emisiunea cu ACTA şi am ajuns şi la Habitat până la urmă. Din fericire, am avut noroc!

[/twocol_one_last]

 

No, io atât mai am de zis: uneori, luni ne e mai greu. Vineri, chiar am păţit toate chestiile alea. Dar mă credeţi că noi alegem cu o să ne fie ziua?

sursa foto

Un comentariu la “Şi ziua ta cum va fi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *