Clujeanul, un mic plus

Ultimul Studiu Naţional de Audienţă (măsoară cititori, nu tiraj) spune aşa: săptămânalul tipărit CLUJEANUL a avut o creştere de 6% pe întreg publicul urban şi de 8% pe segmentul „urban 50.000+”.


Asta înseamnă 56.000 de cititori pe ediţie. În creştere sunt şi restul
săptămânalelor Publimedia. Asta pe o piaţă neprietenoasă: din 26 de
săptămânale incluse în studiu, numai 8 cresc…


Din păcate pentru presă în ansamblul ei, la cotidiene e dezastru: în afară de Cotidianul şi Curierul Naţional, care cresc, dă cu minus. Câte puţin la Pro Sport (sub 1 procent),  Gazeta (-3%) şi „liderul” Libertatea (-3%), mai substanţial la Gândul (-10%) şi enorm la ZIUA (-20%:
atenţie, ediţia naţională, nu înseamnă că şi la Cluj e la fel, revin cu
datele locale). Dar cum redacţiile cam ştiau cum bate Vântul, nu mă mai
miră schimbările din ultima vreme de la ZIUA mare.


Ce mă bucură acum e că pentru CLUJEANUL vorbim de a şasea
creştere consecutivă pe targetul nostru "urban  50.000+" şi pe o perioadă care, recunosc, îmi dădea mari
emoţii (au fost incluse lunile septembrie şi octombrie anul trecut).


Detalii vor veni în zilele următoare, pe măsură ce procesează toată
lumea informaţiile din SNA. Din păcate, în studiu e doar cine plăteşte
să fie inclus în măsurători, iar la Cluj nu se prea înghesuie lumea.

8 comentarii la “Clujeanul, un mic plus”

 1. si ca pentru unul care n-a mai dat pe acasa de mult timp, cat inseamna cifrele astea? adica 56.000 pe editie (nu stiu ce tiraj aveti) e mult, e putin, fata de alte ziare?

 2. Voiam sa iti scriu ceva legat de ce mi-au relatat colegii tai si de cum in fiecare zi spui cate o rautate despre ZIUA de Cluj. Nu mai are rost. Oricum inca imi aduc aminte de crizele taele de personalitate din redactie. Am inteles ca au ramas la fel. Mult suces la citit trafic si la relatarile de pe trafic.ro din cate vad munca ta de jurnalist se rezuma la asta.

 3. aronetz
  baga ma SNA/ul asta pe blog. complet. Sa vedem ce zice. Cate ziare au SNA la Cluj? De ce nu platesc patronii SNA?? Ca au tiraje de kkt, daia!
  Ce ziua biro, ca voi sunteti supliment local. Nu aveti cum sa fiti auditati si sa aveti SNA ca nu sunteti de capu vost. cum e Clujeanul. Se aude ca lansati un saptamanal voi la ziua asta de cluj? Adevarat o fi?
  Clujeanul the best

 4. Bobo
  Dacă chair te interesează, şi văd ca aşa e: ZIUA de Cluj e independentă faţă de ZIUA. Singurele legături sunt numele şi faptul că se distribuie împreună.
  La Clujeanul, „dirijorii” sunt la centru. Ei dau ora exactă.
  Cât despre zvonurile cu săptămânalul, deocamdată sunt doar la stadiul ăsta. Dacă şi când va fi un săptămânal, o să vezi.

 5. Rad si curcile cand scrii racovitan ca ziua de cluj e independenta de ziua mare. De la centru sunteti voi orchestrati nu clujeanu care va da clasa.

 6. Bobo, aş putea foarte, foarte bine să încep să îţi explic cum habar nu ai de ce se petrece în presa din Cluj. Dar ar fi doar o pierdere de vreme. Iar despre „orchestraţii” nu ţin minte să fi vorbit. Nici eu, nici posesorul acestui blog, fostul meu coleg de la ZIUA de Cluj Andrei Aroneţ. Apropo, de ce nu îl întrebi direct pe el cum funcţionează unele lucruri în unele redacţii.
  Te ajut cu puţină bibliografie? Cu mare plăcere…. http://www.aronet.ro/ro/principal/hunedoreanul.html

  Dacă dă sau nu Clujeanul clasă, e opinia unora. Probabil la fel de mulţi precum cei care consideră că ZIUA de Cluj dă clasă. Dar asta nu contează. Important e că de multe ori e mult mai preţioasă o clipă de tăcere, în locul multora de gargară ieftină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *