România, fă-te că lucrezi!

În zilele Revoluției, replica ”Mircea, fă-te că lucrezi!” a făcut istorie. Astăzi, o aplică talentat o națiune întreagă, iar acest post le este dedicat lor, celor chiar și astăzi sunt la birou, slujind patria în loc să împodobească, mamă, bradu’!

Cinstit ar fi – să recunoaștem cinstit – ca din 20 decembrie până prin 5 ianuarie să fie două săptămâni de vacanță națională. Nu doar pentru copii, nu doar pentru bugetari. Cu excepția celor care oricum nu știu ce-s alea sărbători legale, pentru că sunt ocupați să ne facă pâine, să țină deschise casele la supermarketuri și să toarne oțel la foc continuu, puțini oameni trebuie cu adevărat să fie la serviciul zilele astea. Și, cu toate astea, se lucrează într-o mulțime de sectoare să le zicem… neesențiale.

Din fericire, eu am vacanţa asta din start. În schimb, unui prieten care îşi lua constant concediu de la Crăciun până după anul nou i-a reproşat un coleg: „bine măăă, tu iar eşti liber?”. Iar colegul ăla cu morala venea cuminte la serviciu, unde lustruia menta, pentru că în firmă nu era efectiv nimic de făcut. Nu tonchează, el era un harnic, pentru că uza scaunul de la birou, să-l vadă şefii şi în 27 decembrie.

Fraţi români, sărbători frumoase! Io zic să ne luăm liber pe bune, iar de la anul să nu ne mai prefacem că muncim, să mai prindem din hoţi şi să vedem poate, poate, legăm apocalipsa din 2012 cu o sârmă,  să treacă și asta.

Un comentariu la “România, fă-te că lucrezi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *