Rocada purtătorilor de cuvânt

Noua purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca este Oana Buzatu, scrie Gazeta de Cluj. Oana lucra de la începutul lunii în echipa de ştiri a Radio Transilvania, după o vreme lungă petrecută la România Liberă, ediţia de Transilvania-Banat.

În locul Oanei, noul prezentator Radio Transilvania va fi de săptămâna viitoare Daniel Sârbu, om cu mulţi ani de jurnalism în spate, dar care va rămâne şi în biroul de presă al Universităţii Tehnice, pentru că, se pare, nu e conflict de interese. El va prezenta în echipă cu Claudiu Pădurean.

8 comentarii la “Rocada purtătorilor de cuvânt”

 1. @PRii – insinuezi o chestie complet lipsita de sens.

  @Mirel – aceeaşi. Dar aş propune să nu judecăm oameni după conversaţii private de pe messenger publicate cineva pe un blog (cu o excepţie care nu e Oana Buzatu).

 2. [i]Daniel Sârbu, om cu mulţi ani de jurnalism în spate, dar care va rămâne şi în biroul de presă al Universităţii Tehnice, pentru că, se pare, nu e conflict de interese[/i] – nu e conflict de interese? Dar ce este? Cum se numeste acest tip de situatie? Il va suna „Daniel Sarbu jurnalistul” pe „Daniel Sarbu PRistul” sa-i solicite informatii si lamuriri despre subiecte ref la UTCN? Iata de ce situatia presei clujene este asa cum este… In rest, mult succes inspre profesionalizare, ca e cam necesara. Lipsa de strategii manageriale; lipsa de profesionalism si viziune editoriala; lipsa de capacitate de adaptare la necesitatea publicului consumator de media (a anilor 2000)… Presa clujeana are o singura sansa: profesionalizarea si updatarea (forma, continut etc).

 3. Mircea, nu inteleg nici eu cum poate sa nu fie conflict de interese. De aia ziceam „se pare ca nu este”, fiindca nu sunt de acord cu ideea, dar prefer sa nu comentez situatia.

  Am inteles ca Daniel Sarbu nu va difuza stiri legate de UTCN. Asta inseamna automat ca jurnalistul va avea probleme.

  In legatura cu aprecierile despre presa, sunt de acord. Avem nevoie de foarte multe. De exemplu, concediu si de la capat.

 4. Nu stiu cat sens are pentru tine, Andrei, insa mie mi se pare cel putin o situatie nenorocoasa.
  Iar despre noua purtatoare de cuvant a Primariei, dupa ce ne-a aratat Mirel, eu propun ca trebuie sa ia cineva atitudine. Nu se poate ca un om sa fie pus asa in functie in timp ce el vorbeste ce vorbeste. Nu a fost prea privata conversatia, intr-un final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *