Revoluţie Twitter la Chişinău: „Dacă au oprit internetul, gata!”

UPDATE 8 APRILIE: „E revoluţie? Cu siguranţă e istorie…” – Alexandru Vakulovski despre evenimentele din Moldova, pe Clujeanul.ro

 

StirileProTV, primul minut după ora 19: reporterul de la Chişinău se pregăteşte să intre în direct şi pe ProTV România. Microfoanele pornite captează ambianţă; se aude o voce masculină: „…păi pentru internet. Dacă internetul l-au tăiat, gata!”.

O propoziţie care rezumă spiritul evenimentelor de astăzi din Chişinău. Oameni aflaţi într-un sat la doar 100 de kilometri de capitala Republicii Moldova spun la telefon (cel fix) că nu ştiu nimic despre ce se întâmplă în Chişinău, pentru că toate canalele de comunicare au fost blocate (vezi cenzura la Chişinău).

Zecile de mii de tineri din mulţime sunt altă poveste. Filmează şi urcă pe YouTube, anunţă noutăţile pe Twitter. Strigă deja „revoluţie”, motiv pentru care am folosit şi eu acest cuvânt fără semnul întrebării. Dar, mai departe, trebuie să nu lase mişcarea de astăzi să adoarmă peste noapte, să îşi propună mai mult decât o renumărare a voturilor, să aibă lideri capabili.

Într-un cuvânt, să facă tot ceea ce restul românilor, de dincoace de Prut, nu au făcut în 1989.

 


Avem zeci de mii de cetăţeni români în Basarabia! Nu ar trebuie să intervină statul român pentru a-i proteja? Sau doar Rusia are acest drept?

Să nu repetăm momentul 1991.

2 comentarii la “Revoluţie Twitter la Chişinău: „Dacă au oprit internetul, gata!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *