Recomandările zilei la TIFF 2013: între Basarabia și „Love building”

love buildingTIFF 2013 înseamnă și șansa de a vedea un premieră un film care va reapărea în cinematografe abia la toamnă: „Love building”, lung-metraj regizat de Iulia Rugină (care a contribuit și la scenariu, și la montaj). Proiecția are loc azi (vineri, 7 iunie), ora 18:15, la Republica.

„Love building” e o tabără de reconstruit relații – „fără trădare, fără lacrimi, fără suferințe” – pentru cuplurile cu probleme. Cel puțin, asta-și propune. Pe Iulia Rugină am cunoscut-o la dezbaterea despre filme și internet organizată de echipa de comunicare TIFF săptămâna asta; nu știu dacă ați avut vreodată impresia că ați citi o carte scrisă de un om, datorită modului în care povestește, dar cu siguranță am plecat de acolo cu impresia că vreau să îi văd filmul.

Dacă nu ajungeți așa repede, faceți-vă program de la ora 19: în Casa TIFF „La perne” e programată o selecție de filme scurte din Basarabia.

[lists style=”style_ul_2″]

  • « Ana », regia Natalia Schaufert, 25 min. (câștigător al premiului de regie la festivalul de scurtmetraj Gulf Film Festival, Dubai)
  • « Între Edison și Tesla », regia Mircea Bobînă, 8 min
  • « 11:30 », regia Nicolae Negară, 18 min.
  • “Ioana”, regia Iulia Puică, 19 min.
  • « Chișinău – oraș greu de pronunțat”(documentar), regia Pavel Braila, 58 min.

[/lists]

Din toate filmele astea, am văzut unul singur – și am petrecut minute bune întrebându-mă dacă îl omoară sau nu. Aflați diseară 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *