Rapid despre Expres

Scurt şi fără pretenţii – cam aşa aş rezuma noul cotidian gratuit Cluj Expres. Subiectul principal: vânzări slabe la târgul de carte Kilipirim.


Cele mai lungi subiecte sunt cam cât o ştire din ZIUA, iar cele mai scurte au o propoziţie: "Un tânăr motociclist a murit la acest sfârşit de săptămână, în urma unui accident de pe strada E. Racoviţă". Am citat integral o ştire.


Cele 25.000 de exemplare se împart, conform unei pagini de promo cu o tânără tristă care citeşte ziarul, în 17 locuri din Cluj. Deci 1.470 exemplare într-un loc, cam câţi oameni e nevoie pentru a le distribui în 3 ore? Sunt curios cum va merge distribuţia pentru că e una din cele mai complicate probleme din Cluj.


Nu există site funcţional: de pe portalul România Online al Inform Media, categoria Regionale, nu există link de Cluj.


Oricum, Clujul cerea un cotidian gratuit de mai bine de un an. De fapt, asta îmi place cel mai mult: conceptul. Cel mai puţin îmi place layout-ul îmbătrânit şi înghesuit (în titlul "Dispută comercială" se încalecă literele că altfel nu încăpeau).


E doar un prim număr, mai urmărim. Succes echipei de la Cluj Expres, fac ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp şi sper să vedem o evoluţie frumoasă.

3 comentarii la “Rapid despre Expres”

  1. nu pot sa zic ca, clujul cerea un cotidian local gratuit ca are destule care nu costa averi si care is de calitate si oricum mentalitatea de ziar gratuit nu exista la cluj inca. Mentalitate nici a cititorului si nici a celui care il face.

    Ca nu are Cluj Expres o forma imbatabila sau de neintrecut. Exista mult loc de mai bine.

  2. E pacat c-a aparut un ziar nou, dar care nu aduce de fapt nimic nou. Adica e gratis, dar cam atat, nu-mi ofera ceva mai bun de citit decat tot restul.

  3. Azi au concertul Beyonce, deci inseamna ca au dat destul de tarziu ziarul la tipar, stiu ca era o discutie ca nu vor prinde evenimente tarzii.
    Eu zic ca ziarele tiparite tre sa se gandeasca de doua ori de acuma – cele pe bani – pentru ca dimineata exista o varianta gratis de a afla ce-i important

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *