Angajaţii Radio Cluj ies în stradă. Sau în curte

Angajaţii Radio Cluj (pe numele din buletin: Studioul Regional de Radio Cluj, parte a Societăţii Române de Radiodifuziune) au protestat astăzi în curtea instituţiei (adică pe gazonul de pe Donath 160) şi au cerut salarii mai mari. În radio sunt două sindicate, care se ceartă între ele, iar protestul de azi a fost organizat de cel mai vechi, "Sindicatul Lucrătorilor din Radio Cluj". 


Conform sindicaliştilor, un reporter câştigă
între 1.100 şi 1.400 de lei. Pe de o parte, cum vi se pare salariul ăsta pentru un un reporter care nu lucrează sâmbătă sau duminică, de exemplu, decât ca excepţie? De precizat că mulţi reporteri sunt de fapt încadraţi ca redactori în cartea de muncă, adică au salarii ceva mai mari.


Pe de altă parte, ţineţi cont că salariul mediu din radioul public este de 2.000 de lei, pentru că veniturile angajaţilor care fac la Bucureşti aceleaşi lucruri ca la Cluj sunt mult mai mari; în plus, există angajaţi cu vechime şi multe sporuri care iau mai mulţi bani pentru o emisiune pe săptămână decât ia un reporter care trage toată ziua. Prin urmare, un sistem care deocamdată supără foarte mulţi oameni din toate taberele.


Mediafax îl citează pe Roşca Peter Istvan, redactor-şef adjunct Radio Cluj, pe care îl cheamă Rostas. În rest, e bine, mai reveniţi.


Precizare: încasez drepturi de autor de la Radio Cluj pentru munca de la ştiri; prin urmare, astea au fost câteva informaţii, iar opiniile le las în seama voastră.

2 comentarii la “Angajaţii Radio Cluj ies în stradă. Sau în curte”

  1. daca reporterii aia sunt nemultumiti de asemenea salarii, clujeanul sles cotidian sau faclia ar trebui sa intre in faliment ca n-ar mai fi cine sa le faca pentru salariile alea de 600/700 de lei.
    🙂

  2. Eu ce sa mai zic, „care ma platesc” bucurestenii mei la bucata publicata sau difuzata (in cazul radioului), deci munca – munca si la salariu ma ia un redactor/reporter de la radio cluj 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *