„Quartet”, un film răsunător. Îl vedeți la Comedy Cluj

quartet

Comedy Cluj are în program o mulțime de filme pe care vă recomand să le vedeți cât de repede (sunt excelente și 80% din ele nu le veți regăsi în cinematografe).

M-am gândit la cuvântul care ar uni filmele care mi-au plăcut cel mai mult anul ăsta și cuvântul de bază e „uman”. Pentru că spun într-un mod foarte frumos povești de viață, pentru că nu au personaje-clișeu, rele sau bune, ci doar niște oameni care comportă natural și ne conduc prin povestea lor fără a avea o clipă senzația de artificial. Povestea lui Gandolfini din „Enough said”, farmecul ușor desuet al unui „Huck Finn” vorbit în germană – încercați să ajungeți.

Cea mai mare recomandare a mea se cheamă „Quartet”. Un grup de artiști din lumea muzicii, ieșiți la pensie, locuiesc într-un azil („retirement home”) care are probleme financiare. Se hotărăsc ei să strângă fonduri printr-un concert, ca să asigure finanțarea azilului, iar la munca de organizare se adaugă, firește, povestea unei povești de dragoste. O regăsire pe parcursul căreia te trezești că le ții pumnii protagoniștilor!

Ce e cu adevărat remarcabil la acest film e că e un omagiu real, nu doar imaginar, adus unor foști mari artiști britanici. Bunicii pe care îi vedeți în film nu sunt doar actori; unii sunt chiar foști cântăreți de operă sau de teatru retrași din activitate. Stați la genericul de final!

Coloana sonoră, pentru iubitorii muzicii clasice, e senzațională, iar piesele sunt foarte bine alese și nu îi vor plictisi nici pe cei care nu prea merg la Toamna Muzicală.

BONUS: Pentru fanii Harry Potter, ca mine, filmul e de neratat. Joacă Michael Gambon (Dumbledore) și Maggie Smith (McGonnagal).

În program: 19 octombrie, ora 19, cinema Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *