Primul lucru pe care ar trebui să-l facă Emil Boc la Primărie

Am vrut să scriu zilele astea că Emil Boc trebuie să facă întâi curat prin Primăria lui Apostu, iar apoi să înceapă să lucreze la Clujul visat de noi. Nu are foarte mult rost, că tocmai am citit un text pe care vi-l recomand acum, după campanie, ca pe un ceai bun în zilele când tocmai îţi trece răceala.

Fragmentul 1:

Dacă procedează ca în 2004 şi păstrează “schema de personal”, dacă nu-i înlocuieşte pe complicii lui Apostu, pe şefii de servicii şi de direcţii care – să nu ne îmbătăm cu apă rece – ştiau, toţi, participau sau cel puţin închideau ochii la “taxarea” antreprenorilor dornici de contracte cu bani publici, deci, dacă Emil Boc se mulţumeşte să fie ascultat fără crâcnire, dacă, aşa cum se spune, nu mai suportă să fie contrazis şi va menţine “liniştea”, atunci Clujul nu are nici o şansă de a profita de situaţia favorabilă în care se află.

Fragmentul 2:

Noua administraţie are nevoie să înţeleagă că asfaltarea, plombarea, întreţinerea, reparaţiile, renovarea, refaţadizările şi toate re-urile fac parte din datoria banală. De care trebuie să răspundă un city manager, numit pe criterii de profesionalism, nu politic. Primarul trebuie, de-acum, să se ocupe de transformarea oraşului într-un emiţător magnetic, iar pentru asta e suficient să se înconjoare de o seamă de creiere “neascultătoare”, împreună cu care să găsească acea idee care să pună Clujul pe mapamond.

Ambele scrise de Mihnea Măruţă în Ora de Cluj. Text integral aici.

Un comentariu la “Primul lucru pe care ar trebui să-l facă Emil Boc la Primărie”

  1. Unde greseste Mihnea Maruta? 1.Acei „toti” de care vorbeste sunt preluati de Apostu de la Boc. Cum ar veni, sa schimbe oamenii pe care i-a pus tot el?
    2. Contractele preluate de Apostu, vin din vremea cand Boc a fost primar. Sa credem ca el habar nu avea de ce se intampla inca din acea vreme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *