19th Ave New York, NY 95822, USA

Presa în reluare

Acum exact o săptămână, în 14 iunie, un bărbat a agresat o funcţionară de la Cartea Funciară Cluj. Eram în primele zile de Clujeanul Cotidian; imediat după incident, colegul meu Remus a scris un articol pe tema asta şi în câteva ore cititorii Clujeanului au putut afla ce s-a întâmplat.


Şapte zile mai târziu, fix azi adică, ăsta e subiect – şi nu oricum, ci deschidere! – în monitorulcj. Tot azi a apărut subiectul şi în ZIUA de Cluj, Făclia şi în România Liberă de Transilvania-Banat. De ce? Că acuma au anunţat oficial cei de la Oficiul de Cadastru ceea ce se ştia de-o săptămână, iar ziarele au stat frumos şi au aşteptat comunicatul.

 

Normal că o publicaţie online va da întotdeauna prima subiectele, că
doar print-ul trebuie să aştepte până a doua zi dimineaţă. Dar aici
nu-i un astfel de caz. Sunt 7 zile diferenţă, în care am avut şi o urmare, despre cum incidentul nu a schimbat nimic din situaţia de acolo, respectiv că aglomeraţia rămâne, promisiunile trec. 


Mic ghid pentru nejurnalişti. Se dau următoarele fraze:

MONITORUL: Emil Petrut s-a prezentat la finele saptaminii trecute pentru a treia oara la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a-si rezolva problemele.

ROMÂNIA LIBERĂ: Filmul evenimentelor, care au avut loc acum cateva zile, s-a derulat in doar cateva clipe

FĂCLIA: … (adică articolul nu răspunde nici un moment la întrebarea "când". Deloc)

 

 

Ambele citate sunt de undeva din corpul textului, nicidecum de pe la
început. De ce credeţi că nu vi se spune precis când s-a întâmplat
bătaia? E o muscă pe căciulă pe undeva; dacă nu v-am zis repede,
îngropăm detaliul. Doar ZIUA de Cluj recunoaşte că scrie de ceva ce s-a întâmplat "joia trecută". În rest, formulări evazive şi capete în nisip.

 

Articol editat de Mela.

Related Posts

Comments (4)

aici e vorba de surse ale ziaristilor care acopera, de exemplu, Cartea Funciara. Si de nimic altceva. Nici de print vs online, nici de ziarul clujeanului, sau cum ii mai zice acum, vs restul presei. doar de ziaristi si surse.

mi se pare ca esti foarte subiectiv in legatura cu acest subiect. La fel cum subiecte aparute cu zile sau saptamani in alte ziare le-am vazut in ziarul vostru cu mult timp dupa, asa s-a intamplat si cu materialul asta. nu cred ca e corect sa iesi acum la inaintare si sa te bati cu pumnul in piept, pentru ca si voi ati pierdut multe materiale care au aparut in alte ziare, iar dupa aceea le-ati dat si voi.

cat despre asa numita „urmare”, as zice sa o lasi balta. era urmare daca incercati sa aflati ce s-a intamplat cu omul ala care a facut scandal. Am auzit ca a fugit in strainatate. Atunci erati cu adevarat tari. Ca ati dat si voi un copy paste de pe un material atemporal cu privire la starea de fapt de la Cadastru e fix pix! Daca ai face si tu teren probabil ca ai stii ca n-ai impresionat prin nimic.

Silviu, am incercat sa-ti trimit un email la adresa pe care ai scris-o, dar zice ca nu exista.
Daca nu vrei sa-ti lasi mailul real pe site, adresa mea este andrei @ acest domeniu, voiam sa vb despre o chestie de care ziceai tu in comentariu.

Leave a comment