Poate al treilea (cartier) le iese

Când trei ziare locale decid să-şi deschidă ediţia cu acelaşi subiect, bag samă că e zarvă mare, sau măcar că parfumul Elenei Udrea se simte de la distanţă (duhnea cam la cinci metri, zic martorii). Ministresa dezvoltării a descălecat la Cluj ca să anunţe că oraşul se extinde!

Un nou cartier se va ridica pe Valea Gârbăului, raportează la unison Monitorul, Făclia şi Ziua de Cluj. Măreţele realizări vor consta în încă 2.300 de locuinţe, construite de ANL (nu ANI, că aia a fost demolată recent) pe un teren cedat de armată. Elena Udrea n-a nimerit costurile totale când le-a vorbit jurnaliştilor; a zis şase milioane de euro, probabil pentru că-i era ruşine să zică 69, cum era corect.

Dar fondul problemei e altul: pentru cei care au uitat, la Cluj se mai construiesc două cartiere. În ambele cazuri, piatra de temelie a fost pusă cu mare pompă, organizarea de şantier s-a făcut cu entuziasm, păcat că nu se construieşte absolut nimic. Vorbim, desigur, de dealul Lomb şi Cartierul Tineretului. Niciunul din ziarele menţionate n-a adus vorba de celelalte planuri cincinale ale administraţiei locale. Da, ştiu că acolo e vorba de parteneriate cu privaţi, nu bani din puşculiţa noastră comună, dar măcar pentru francofoni simţeam nevoia unui background. Nici vorbă – nicio umbră de scepticism nu a întunecat fluturarea pletelor blonde prin presa clujeană. Tinerii vor beneficia „în curând” de locuinţe, zice Monitorul – la un scurt calcul, cu lucrări care încep la anul, parcă văd cum primele panglici se taie într-o campanie electorală.

Iar asta e varianta bună. Sper din suflet ca mega-proiectul de pe Valea Gârbăului să nu aibă aceeaşi soartă ca Lombul, unde, după cum se vede, au fost realizate nişte tufe de măcieş, recent, adică de când e mai cald, a început să se construiască iarba, ba chiar au fost puse şi bazele dezvoltării de păpădii.

Un comentariu la “Poate al treilea (cartier) le iese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *