19th Ave New York, NY 95822, USA

Surse: plecări de la ZIUA de Cluj

Pe surse, alegeţi voi cât de sigure: ZIUA de Cluj a renunţat, luni, la serviciile a trei dintre colaboratori. Nu am scris „concedieri” pentru că nu ştiu dacă termenul se potriveşte contractelor de drepturi de autor sau colaborărilor ocazionale, ideea e că li s-a spus că nu e cazul să insiste.

Din surse care merită scoase la o bere: Tot la ZIUA, tot de Cluj, am înţeles că ar fi demisionat unul din oamenii de bază, Vlad Alistar, unicul redactor al departamentului politic. Aştept confirmarea. Sau invers.

Background: În luna decembrie a anului trecut, ZIUA de Cluj a renunţat la ediţia de sâmbătă pe print şi, invocând acest motiv, a redus salariile cu 10% (sau mai mult, în unele cazuri).

Related Posts

Comments (4)

Andrei, nici in acest an nu lasi deoparte rautatile cu privire la locul unde ti-ai luat salariul ceva timp. Macar din decenta daca nu din respect. Vlad e bine mersi, intors de la Praga, in redactie. Iar ceilalti 3 care sunt? Te rog mult sa ma informezi si pe mine. Mai vreau sa stiu ce e cu porcaria cu „mai mult de 10% in unele cazuri”? Multumesc.
Era sa uit, nu crezi ca ar fi mult mai bine sa te ocupi si sa te intrebi de ce mogulul sarb nu va mai permite sa scoateti saptamanalul decat in functie de paginile de publicitate si doar atunci cand aveti comenzi de publicitate? Cauti mici paie prin ochii altora dar nu vezi barnele din ochii celor de langa tine. Sa ai un An Nou cu bucurie si maxime satisfactii! Numai bine, Andrei.

Rareş, n-au legătură una cu alta. Iar la capitolul răutăţi, cred că mai am încă de lucru; deocamdată încerc să fiu moderat – de exemplu, nu am comentat când Ziua de Cluj a renunţat să mai apară ca ziar independent după doar câteva zile şi a revenit la ediţia naţională. Deci nu îmi reproşa că am ceva cu ZIUA. Nu am şi, dacă se dezvoltă, mi-ar plăcea să anunţ asta.

Informaţiile din postul de mai sus provin din trei părţi diferite, iar „porcăria” cu 10% e culmea, cea mai sigură (din nou, m-am abţinut să o scriu atunci ca să nu zică lumea că am ceva cu voi). Şi de altfel a fost făcută publică în cel mai simplu mod, la momentul respectiv, dar poate nu v-aţi prins.

Cât despre mogulul meu, nu interzice nimic. A stabilit nişte reguli cu ani în urmă, iar de atunci nu a intervenit niciodată. Eu unul mă bucur că finanţarea ziarului la care lucrez depinde exclusiv de publicitate şi nu, să zicem, de afaceri imobiliare, chiar dacă asta înseamnă că ne e mult mai greu.

Sper că s-a rezolvat problema cu banii de prime. Succes şi vouă – deloc ironic.

Si oare de ce crede Rares ca ai scrie altfel de Ziua decat de Informatia? N-ar trebui eventual sa fie mai de bine?

Leave a comment