Pe agenda media – scurte din intalnirea CJI de la Cluj

LIVE UPDATE. Cateva idei din intalnirea CJI cu presa de la Cluj:

* In 6 zile legea presei a lui Ghise (aberatia cu cartea de jurnalist) va fi aprobata tacit de prima camera sesizata. Niciunul din jurnalistii prezenti nu face parte dintr-o organizatie care sa fi luat pozitie impotriva legii.

* 15 senatori PSD care vor sa taie taxa TV au invocat in fundamentarea legii date contrazise de realitate privind audientele TV.

* Senatul a respins de curand o lege care prevedea ca TOTI radiodifuzorii sa dea 40% din timp muzica romaneasca. Printre initiatori, Victor Socaciu si probabil chitara lui.

* Codul audiovizualului, negociat intre organizatii profesionale, a fost copiat intr-un proiect de lege. Ar fi prima lege care sa transforme reguli profesionale in cerinte legale si ar ucide autoreglementarea.

* O lege care ar trebui sa sprijine cultura prevedea ca posturile de nisa sa aiba macar 30 de minute saptamanal de cultura, dupa o definite care nu include jazzul, dar care include circul, pentru ca printre initiatori era si fosta sefa a circului Globus.

* Tot in Parlament se afla strategia de aparare nationala. O mai stiti? Aia care zice ca jurnalistii si campaniile lor de presa sunt niste „vulnerabilitati”.

* Ioana Avadani, director CJI: „Nu vom trece de anii 2012-2013 fara o lege a presei. Sunt ani electorali si tendinta de a reglementa presa de sus e prea mare”.

* Avadani: „Din 2009 incoace presa si-a pierdut 30% din credibilitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *