O zi de muncă la Habitat

Mulți oameni se declară dispuși să ajute și dau clickuri online pentru cauze bune. Dar nu oricine îşi sacrifică o dimineaţă de sâmbătă pentru a veni pe un şantier şi a face lucruri pe care, probabil, nu le-au făcut la propriile locuinţe.

Aşa că înainte de a spune povestea completă, încep prin a le mulţumi bloggerilor clujeni care au venit astăzi pe șantierul Habitat pentru Umanitate, unde au pus mâna pe bidinea, mistrie (imediat după ce au învăţat să o recunoască) şi mult-iubitele „powertools”:

[unordered_list style=”star”]

[/unordered_list]

Când zic că oamenii ăştia au muncit, nu glumesc. Cocoţaţi pe trei rânduri de schele, au dat cu amorsă un perete întreg al casei, l-au șmirgheluit şi au aplicat apoi și tencuiala decorativă.

Nu știi niciodată, atunci când chemi voluntari pe șantier, cât de mult o să le placă, dar mă bucur că azi am văzut o reacție pe care o întâlnesc des la voluntarii Habitat: după ce termină de muncit, mai lucrează un pic. Așa că după excelenta tură de pizza de la Marty, în loc să stea la siestă, bloggerii clujeni au montat și câteva rânduri bune de rigips pe tavan, în interior.

Casa la care bloggerii au lucrat aparține (sau va aparține) familiei Moldovan, formată din mamă și două fiice, care locuiesc într-o cameră de intervenție a CFR, în condiții, să le zicem, greu de imaginat. Habitat pentru Umanitate este o organizație non-profit, care acționează în peste 100 de țări din lume cu un singur scop: ca fiecare om să aibă o locuință decentă.

Astăzi, câțiva bloggeri din Cluj ne-au ajutat să facem un mare pas înainte. Mulțumim!

2 comentarii la “O zi de muncă la Habitat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *