[…şi ceva nou] O schimbare

Bună dimineaţa! Noul Aronet.ro e sus de la ora 00:00, aşa cum îi stă bine unui site care a început sub numele „Ştirile de la miezul nopţii”. Aproape patru ani mai târziu, acest spaţiu a trecut prin cea mai mare schimbare pe care i-am aplicat-o vreodată.

Îmi doresc schimbarea asta de mai bine de jumătate de an, dar abia de la Crăciun încoace am avut timp să o pregătesc. A durat mult, pentru că nu sunt nici programator, nici designer, dar m-am încăpăţânat să fac totul singur şi, pe drum, să învăţ. A trebuit să scriu propriul cod care să citească articolele din vechea bază de date şi să le rescrie în cea nouă; cele două nu sunt compatibile, pentru că „în culise” totul e diferit.

Am făcut transferul ăsta aşa cum îmi place mie: încet şi bine, all-inclusive, fără să pierd posturi, comentarii, imagini şi cu linkurile vechi funcţionale în continuare. Asta nu înseamnă că e gata: cam 90% din ce trebuie să fie e aici, dar urmează acele little finishing touches care dau „savoare” şi de care n-am avut încă timp. Experimentez integrarea cu Twitter, urmează să-l învăţ română, meniurile de sus vor include bunătăţi noi… dar nu am mai avut răbdare să-l ţin în sertar. 😀

Ca într-o casă nouă, uneori e mai greu să îţi găseşti locul de la început. Poate de aceea am păstrat câteva elemente ale vechiului site, ca amintiri familiare, incluse în noua înfăţişare. Dar, în timp, se vor schimba şi ele. Până atunci, sper că pagina asta să fie un spaţiu în care să vă simţiţi confortabil şi să reveniţi cât de des.

[fblike style=”standard” float=”left” showfaces=”true” verb=”like” font=”arial”]

2 comentarii la “[…şi ceva nou] O schimbare”

 1. Felicitări Andrei, fain noul look! Un singur lucru e deranjant: sare în ochi faptul că acele caractere cu diacritice sînt de alt neam :).

  Oferi consultanță și altora pentru astfel de schimbări?

  1. Ok, e mai mult decât ciudat :)) Până ieri, diacriticele alea se vedeau la fel cu restul fontului.

   Am pus-o pe to do list 🙂

   Cu consultanţa, sigur că da, nu e nicio problemă. Vb pe mail!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *