O plimbare prin parkingul de pe Dorobanților

foto: parkomatic.roPoate nu v-ați certat de mult cu nevasta. Poate că nimeni nu v-a călcat pe bătături, scos din pepeni sau papuci, încrețit freza, poate că nu ați avut motive să vă înverziți sau înroșiți de curând.

E posibil să nu vă fi uitat de multă vreme la televizor, sau să nu fi mers la medic. Poate nu știți cine e Monica Tatoiu sau ce părere are Busu despre investițiile Forex. Greu, dar e posibil să nu vă enerveze Băsescu, poate nu ați condus de mult în afara localității în spatele spatelui unui TIR, nu v-ați tulburat liniștea cu gânduri despre cât de ușor ați circula dacă am avea autostrăzi.

E posibil să nu fi aflat de campAnia Manului, să nu înțelegeți ce e Twitter și de ce se ceartă oamenii pe el, iar pe contul de Facebook să țineți legătura cu vreo 30 de prieteni și colegi de facultate aflați acum prin țări străine.

Altfel spus, este posibil să fiți un om normal și echilibrat, cu o existență liniștită.

Vă asigur că se va încheia în momentul în care veți utiliza parkingul privat de pe strada Dorobanților, Cluj-Napoca (în spatele Pieței Mărăști). Sigur, legătura cu piața Mărăști este una relativă. Ca să intri în parking, trebuie să încojori biserica Sf. Petru și Pavel și să ajungi pe Dorobanților, unde e singura intrare.

Deși nu pare o distanță mare, nu e nevoie de mai mult ca să ajungeți în Anglia. Pentru că doar acolo am mai văzut parkinguri în care se intră și urcă pe banda din stânga și se coboară pe banda din dreapta, exact invers față de sensul de mers firesc pe orice șosea europeană.

Urcaţi, totuşi, pentru a ajunge la bariera unde se emite tichet. Din păcate, nu veţi avea pe ce să apăsaţi, pentru că butonul este plasat, discret, cu vreo 5 metri mai jos. În curbă. Nu puteţi să vă luaţi de la volan şi să mergeţi să apăsaţi cu degetul pe buton, pentru că are senzor: se activează doar dacă are maşină în faţă. Vă aşteaptă, aşadar, o manevră simplă: să daţi cu spatele, în curbă, în rampă. A, şi nu uitaţi că sunteţi pe banda greşită, în stânga aveţi perete, iar în dreapta prag între sensurile de mers.

Apăsaţi butonul, intraţi în parcare, lăsaţi maşina undeva. Felicitări. Spre lifturi, aşadar. Să intrăm pe acest frumos coridor cu inscripţia „Ieşire et. II LIFT”. Liftul are două butoane, SUS şi JOS, dar fără săgeţi. Ghiciţi care e sus şi care jos şi apăsaţi. Observaţi apoi cum liftul consideră că sunteţi la etajul III. Uitaţi-vă iar la uşă: scrie II. Uitaţi-vă iar la butoanele liftului: el ştie că sunteţi la 3.

Apăsaţi butonul de 2, chiar dacă nu mergeţi acolo, pentru că oricum se va stinge. Aparent, nimic nu merge la etajul 2. De unde tocmai veniţi. Încercaţi unu sau parter şi sport la cumpărături. Dacă mai aveţi nervi.

La întoarcere, nu trebuie decât să vă luaţi maşina şi să coborâți spre casa de lângă barieră.

Iar ați uitat să circulați pe stânga, așa-i?

Succes 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *