19th Ave New York, NY 95822, USA

Nu mai stau o sută la uşă!

[quote author=”un şef de gazetă + televiziune, Anno Domini 2.000” style=”bigquote grey”] Nu-ţi convine? N-ai decât să te cari. Mai sunt o sută ca tine care abia aşteaptă să vină să-ţi ia locul” [/quote]

[quote author=”dragul de Vasilescu” style=”bigquote grey”] „Reporterii, n-ai nevoie de ei, tai din alte gazete”[/quote]

 

Să nu-i credeţi. Atunci când vin şi vă spun că nu contaţi sau că vă pot da afară oricând. Patroni sau şefi cu titluri de dânşii inventate, care n-au înţeles că nu au ce căuta într-o redacţie; îi asemuiam într-o vreme cu patronii de fabrici de cârnaţi – am greşit, ăia îşi cunosc mai bine afacerea.

Când vor să vă facă să vă simţiţi mici şi neştiutori, când vă numesc naivi ca un reproş, când îşi bat joc de nu doar de ceea ce faceţi, ci mai ales de ceea ce vreţi să fiţi ca om, nu uitaţi că nu mai sunt alţi 100 care stau la coadă să vă înlocuiască.

Nu 100 ca voi – în cele din urmă, Vasileştii de azi se vor înconjura de mici clone ale lor, care vor da fericite din cap a aprobare până vor închide gazeta la care lucrează, pentru că nu a mai fost nimeni care să le pună oglinda în faţă.

 

Dacă doriţi să recitiţi:
Patroni de fabrici de cârnaţi – Ladima, Vasilescu, Patul lui Procust şi presa de azi

 

stima-de-sine

Related Posts

Comments (4)

Primul citat e cumva dintr-un domn foarte important de la trustul Intact?

Ba da. Nu mai ştiu însă cum îl chema, era el jefe supremo de Antena 1 şi Jurnalul de Cluj. Dar asta contează puţin, că atitudinea nu e doar a lui.

Nu cred in viitorul apropiat al unei prese in Romania lipsite de astfel de exemplare. Ma refer la sefii care nu dau doi bani pe angajati, sefii de ziare, institutii media, care isi permit orice in baza frazei citate de Andrei la inceputul postului. Ei vor exista, suficient de multi, pentru ca si tinerii invata de la batrini sa fie asa. Am intilnit si eu atitudinea asta la inceputurile mele in presa si o vad si acum, dupa ce am iesit (relativ) din presa (lucrez tot intr-o institutie media, doar ca pe PR si nu pe redactie). Asa ca nu imi fac iluzii … condeiele tinere se vor perinda o vreme prin redactii, se vor lamuri cum stau lucrurile, la fel cum am facut si noi, apoi vor alege … Iar presa (vorbesc acum de cea din Cluj) va stagna, cum a facut-o si in ultimii 5 ani, pentru ca nimeni nu vrea „dreptate si adevar” de la presa (doar cititorii, dar cine ii baga in seama, nu-i asa?), ci bani, bani, bani …Si pentru bani se sacrifica si condeiele, si dreptatea, si adevarul, si orice alt principiu …

Leave a comment