Norocoşii de la RATUC

Ştiţi cum e să stai într-un colţ numărând bani şi să-ţi plouă cu aur în casă? Poate voi nu, dar directorul de la RATUC ştie sigur. Să vă explic: cred că n-am mai văzut niciodată vreo firmă care să primească aşa de mult pe gratis şi să nu facă nimic cu toate resursele alea! Acum câteva zile, am petrecut câteva minute cu harta unor posibile benzi de circulaţie exclusiv pentru transportul în comun! E fix zero. Am descoperit oameni care au petrecut luni întregi lucrând pentru RATUC, deşi nu sunt angajaţi acolo şi nu le iese niciun ban din asta (din câte ştiu).

[unordered_list style=”star”]

  • Alin Rad-Pop şi Anamaria Duculescu au creat un planificator de transport cu rutele RATUC: intri pe site (aplicaţie web-based pentru pretenţioşi), scrii destinaţia şi afli ce linii merg acolo, inclusiv orarul, totul pe o hartă uşor de înţeles. (articol în Adevărul)

  • Oana Clitan a decis ca lucrarea ei de diploma la UAD sa fie un rebranding RATUC, care arată bestial. Am aflat despre ea printr-un tweet al Alexandrei Crăciun

[/unordered_list]

 

Nu am văzut nicio reacţie de la RATUC – măcar cât să le zică „mersi fain”.

Dar totuşi RATUC ce face, dom’le, ce face?

Să ne uităm pe ratuc.ro. Scuze, pe www.ratuc.ro, că fără www nu merge măreţul site… Prima informaţie: „Regia Autonoma de Transport Urban Calatori este subordonata Primariei Municipiului Cluj-Napoca.” E esenţial, că doar din banii Primăriei (a se citi „ai noştri”) se vor cumpăra noile tramvaie de 1,2 milioane de euro bucata. Sper să zică mersi!

RATUC are deja un planificator de rute şi hărţi Google pe care e desenat traseul fiecărei linii. Păcat că planificatorul nu merge (foto mai jos) iar dacă ne uităm la traseul liniei 28B (jur că e prima pe care am deschis-o) vedem că autobuzul mai trece şi prin Someş.

Dragă RATUC,

Îţi fac eu site gratis.

Nu sunt designer, dar mă jur că va fi mult mai bun decât ce ai acuma. Va fi pe WordPress, îţi explic eu de ce e bine. Ca de obicei, nu te costă nimic. Pur şi simplu cred că site-ul de acuma ne face oraşul de râs.

8 comentarii la “Norocoşii de la RATUC”

  1. Uiti esenta in postarea asta; site-ul, rebranding/identitate vizuala nu face nimeni gratis(adica face dar nu e bagat in seama)
    Toate lucrarile de mai sus se fac cu o firma „prietena”, care castiga „licitatia” si care ia portofoliul si il face in 10 minute, pe genunchi.
    toate lucrarile costa de obicei o bagatela: de 10/100 X mai mult decat pe piata (aici tine de tupeu/sutinere/alocarea banilor veniti inapoi [insert another reason here])
    Nu uita, e vorba de bani publici care sunt „dulci ca mierea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *