Nervii turismului clujean

Cu vreo două săptămâni în urmă, dezbăteam la matinalul Alpha TV ideea de Cluj ca oraş turistic. Invitaţi: Gabi Predescu de la Asociaţia Hotelierilor din Cluj şi Ovidiu Câmpean, şeful Serviciului de Relaţii Comunitare şi Turism din Primăria Cluj-Napoca.

Ideea e că Ovidiu Câmpean e un tip tânăr şi pus pe fapte cum mi-ar plăcea să văd cât de mulţi în administraţie. Pe de altă parte, a fost pus într-o postură ingrată (să apere un sistem încă departe de potenţial) şi sunt sigur că, deşi nu ar recunoaşte-o vreodată, a fost de multe ori de partea opusă a baricadei în discuţiile interne, din Primărie. Sunt convins că ştie şi el foarte bine, de pildă, că oraşele înfrăţite cu Clujul ne promovează fix când le promovăm noi pe ele. Adică deloc.

Abia astăzi am dat însă de blogul lui Gabi Predescu, unde am găsit şi notiţele lui de după discuţia animată de la „Neatza, Cluj!”. Dacă vă interesează nervii operatorilor din turism, care văd că numărul de cazări scade, în condiţiile în care Primăria se laudă că vin tot mai mulţi turişti, citiţi şi luaţi aminte, ca să vedeţi cât de departe e sistemul public de orice din România faţă de sectorul privat din acelaşi domeniu.

Statul vede încă firmele cum vede ţânţarul vaca şi nu a demonstrat încă nicio capacitate de a trece de la parazitism la crearea unor oportunităţi de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *