Moţiunea de cenzură DNA

Ce nu a reuşit moţiunea de cenzură încearcă să facă procurorii anticorupţie. Via sursele Hotnews: Decebal Traian Remeş ar fi cercetat pentru o şpagă de 15.000 de euro. Mai ştie cineva al câtelea ministru din actualul guvern e implicat în asemenea anchete?

Doar că dosarul lui Remeş e o dovadă că încă funcţionează comanda politică. Nu pentru că Decebal Traian Remeş ar fi vreun nevinovat, dimpotrivă; exact pentru că, având în vedere faptele de ispravă din timpul ultimei guvernări la care a luat parte, ar fi trebuit să aibă măcar un căpeţel de dosar de ceva timp.

Reactivarea simultană a mandatului şi a cercetărilor făcute acum publice nu sună deloc bine.

Efectul pe termen lung ar trebui să fie pozitiv. Deocamdată, orice dosar mai serios care priveşte un politician a pornit, undeva la bază, de la o comandă sau un interes. Uneori, lucrurile sunt foarte clare; alteori e nevoie de ceva timp pentru a desluşi iţele.

Sper că e mai mult decât o naivitate în a spera că, în cele din urmă, vor exista procurori care să se obişnuiască şi ei cu ideea că demnitarii nu sunt supra-oameni şi că li se aplică aceleaşi reguli, cunoscute în mod normal sub numele de legi.

Aşa că, până nu-l debarcă pe Ţuluş cu vreun motiv: Dorule, ne mişcăm şi noi mai cu talent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *