Model mic, motor puternic

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar duminică au fost alegeri locale. La Cluj, Emil Boc a luat Primăria cu 75% din voturile celor 40% care s-au obosit să fie cetăţeni. Am descoperit şi motivul pentru care votez de fiecare dată: ziua alegerilor e singurul moment în care văd în politicieni un pic de trăire autentică.

Vestea cea mare, pentru mine, a fost dispariţia PRM din peisajul politicii clujene, un lucru care ar fi părut incredibil cu câţiva ani în urmă. Dar tăvălugul portocaliu de la municipiu a băgat sub 10% tot restul partidelor. S-a văzut importanţa unui electorat fidel (UDMR), dar şi faptul că din PNL mai e istoric doar eşecul de ieri. De fapt, sper că nimeni nu va zice că e o surpriză să pierzi un scrutin în care îţi jigneşti alegătorii venind cu un candidat de paie – chiar dacă paie de calitate – după ce nimeni din partid nu a vrut să concureze pe bune.

Cum bine a zis coordonatorul exit-poll-ului Metro Media: Emil Boc a câştigat cu 60-70% inclusiv în rândul celor care au votat cu alte partide (chiar cazul meu, de altfel).

După 75%, primarul Emil Boc trebuie să reţină două lucruri. Primul ar fi că Gheorghe Funar a ieşit din cursa electorală din primul tur la patru ani după ce câştiga tot din primul tur. Al doilea, că după experienţa din 2004, în 2008 ar fi putut măcar să-şi schimbe deodorantul, să nu mai iasă aşa sexy în poze.

6 comentarii la “Model mic, motor puternic”

  1. scriam aseara, dupa estimarile metro, in care aveau doar undeva la 3%. azi sunt alte cifre, dar oricum si scorul asta echivaleaza tot cu o disparitie a unui partid care avea primar ales din primul tur la Cluj si procente mult mai importante.

    oare pd-l ar pati la fel, daca i-ar disparea locomotiva?

  2. conform rezultatelor de la ora 22 (de azi, luni) PRM e pa din Consiliul Local cluj-napoca. la judet are 5.34%, deci exista posibilitatea ca la numaratoarea finala sa dispara si de-acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *