Minunile traficului

Trafic.ro dă rezultate tot mai amuzante. Spre exemplu, astăzi la prânz, un singur articol publicat pe un site foarte "permisiv" în statistici a reuşit o performanţă: un număr de citiri mai mare decât a avut cititori tot site-ul în cauză în aceeaşi perioadă de timp.


De unde rezultă că era un articol fie mai mult decât tare, fie greu de înţeles, din moment ce fiecare vizitator pe site a intrat pe el cel puţin de două ori. Asta, sau numele de familie al mai multor cititori o fi fost F5.

21 de comentarii la “Minunile traficului”

 1. era pe la amiaza, pe la 13,40, cand un articol cu Negrean pe city avea 144 de vizualizari (conform orei de pe city, articolul ar fi fost publicat la 12:39); conform trafic.ro, city avea pana pe la 13,30 (verificarea am facut-o pe la 13,45, ca pe trafic.ro e o diferenta de 10 minute in actualizare) 88 de vizitatori; sa luam de buna ora afisata de city de publicare a artciolului si sa mai adaugam o medie de 20 de vizitatori pe 10 minute si ajungem la concluzia ca intre 12,40 si 13,30 city avea aproximativ 100-110 de vizitatori, iar un singur articol de pe site 144… 😮
  asadar autorul (autorii) articolului in cauza merita toti banii si aplauzele si primele sefilor lui (lor) pt. ca a (au) reusit sa publice un articol care a avut pe acel interval orar mai multe citiri decat vizitatori o avut site-ul…

  p.s. pentru cine are rabdare sa verifice si sa faca diferite comparatii si calcule, trafic.ro ofera statistici relativ amanuntite, din care se pot trage destule concluzii, unele la fel de amuzante precum exemplul de mai sus

 2. Ok, n-ai inteles nimic. Iti reamintesc ca trafic.ro considera ip-ul serverului drept un singur vizitator, indiferent cati intra de pe acel server. Asadar, daca toti din redactia voastra au intrat sa citeasca articolul, s-au facut vreo 7 (ma insel?) afisari, dar apare un singur vizitator. Of, of. q.e.d.

 3. Ah, si sa nu uit. La ora publicarii articolului, site-ul fusese vizitat de cateva sute de ip-uri. Care nu s-au mai contorizat, chiar daca acei oameni au intrat si au citit materialul cu Negrean. Tot mai da cu virgula?

 4. Domnule Aronet am o nelamurire. S-a infintat politia traficului. A, stai asa. Nu. Nu exista politia traficului, deci nu puteti fi politist de trafic.ro. Adevarul este ca site-ul dvs este cel mai tare. E mega beton si mega citit. Cred ca de asta aveti atata timp sa verificati ca un batranel nelinistit cate fire de par pubian are fiecare site. Pana la urma sunteti politist de trafic.ro sau sunteti angajat la trfic.ro?
  TraficPunctRo

 5. nu inteleg de ce atata suparare? pt. ca i-am felicitat pe autorii unui articol pentru recordul stabilit? nu se intampla in fiecare zi ca un articol sa aiba mai multe citiri decat numarul total al vizitatorilor intr-un anumit interval orar dat…
  si spun asta pentru ca de mai bine de un an de cand lucrez la acest proiect am intrat pe zeci de site-uri si le-am monitorizat traficul, cele mai citite articole, intervalele orare, modul in care numarul de citiri variaza in functie de ora, pozitionare pe categorii, surse de trafic, cuvinte-cheie etc.; nu stiu daca am si tras concluziile corecte, dar o asemenea monitorizare mi se pare normala, din moment ce lucrezi pe o piata concurentiala;
  de-asta spun ca dupa mii de ore de monitorizare, situatia in discutie e o premiera si, in aceste conditii, autorii respectivi chiar merita felicitati si premiati pentru acest record;
  ca si idee: niciodata n-am intalnit un articol (indiferent de site si oricat ar fi fost de exclusiv si super-beton) care sa ajunga sa aiba citiri la mai mult de 30-40% din numarul total de vizitatori (si sa nu crezi ca pe site-urile respective nu se aplica aceleasi reguli, adica un IP – un vizitator – mai multe afisari)
  P.S. monitorizarea traficului nu e politie, e pur si simplu monitorizare, nu pentru a vedea ce face concurenta, ci pentru a invata de la concurenta (si ce sa faci, si ce sa nu faci)

 6. Manareala de trafic, atunci cand se face, are in general 2 valente:

  1. Betie cu apa rece (ca sa nu zic autosatisfacere trista). Doar ca sa poti sa zici ca ai traficul mai lung decat concurenta dar rezultate in facturi zero.

  2. Valenta penala atunci cand vinzi publicitate la mia de afisari iar masluirea de trafic duce la masluirea contractelor iar clientul plateste refreshuri.

  Iar daca daca se face masluire ca sa se atraga clienti de publicitate si se inceteaza masluirea in momentul incheierii contractului/contractelor, penibilul situatiei la sfarsit de luna este si mai hilar.

  Se poate evita latura penala/hilara a situatiei atunci cand vinzi banerele pe luna si nu ii dai la client statistici. Dar atunci intram in zona de prostie a clientului si dupa cum bine se stie in gura lumii, taxa pe prostie e mare

 7. RE: „nu se intampla in fiecare zi ca un articol sa aiba mai multe citiri decat numarul total al vizitatorilor intr-un anumit interval orar dat”

  O fi fost un articol mai greu de inteles. M-am saturat de atat paranoia si aratat cu degetul 😀

 8. @Meetik_u – sorry de intarziere.
  Mie imi dadea cu virgula din motivul F5. E alegerea fiecaruia daca permite sau nu sa creasca numarul de vizualizari dintr-un refresh, dar nu stiu la ce foloseste in cazul asta sa il arati.
  Pentru ca nu il mai poti folosi ca sa evaluezi, macar din avion, impactul unui articol, sau ca sa ai un top „cele mai citite” facut pe bune.

 9. Matematica pentru toti, fara profesor:

  Se formuleaza urmatorul enunt: un articol a fost publicat pe site-ul w (sa zicem) la ora 13 si in intervalul orar 13-14 a fost citit de x ori. Numarul vizitatorilor unici de pe site-ul w, contorizat de trafic.ro in intervalul 0-13 a fost de y, iar in intervalul 13-14 de z. De aici rezulta ca articolul de pe site-ul w putea fi citit de y z cititori, nu doar de z cititori. Asta deoarece cei y cititori care vor citi articolul nu sunt inclusi in multimea z. Problema apare cand x > y z, nu cand x > z. E o problema de artimetica de clasa a II-a.

  Daca nici acum nu ati inteles, mai bine nu mai intrati pe trafic.ro, pt ca site-ul e mai complex decat un copil de clasa a II-a.

  Sarbatori fericite!

 10. vad ca nu apare semnul „plus”. reluam in varianta corecta:

  Matematica pentru toti, fara profesor:

  Se formuleaza urmatorul enunt: un articol a fost publicat pe site-ul w (sa zicem) la ora 13 si in intervalul orar 13-14 a fost citit de x ori. Numarul vizitatorilor unici de pe site-ul w, contorizat de trafic.ro in intervalul 0-13 a fost de y, iar in intervalul 13-14 de z. De aici rezulta ca articolul de pe site-ul w putea fi citit de y plus z cititori, nu doar de z cititori. Asta deoarece cei y cititori care vor citi articolul nu sunt inclusi in multimea z. Problema apare cand x > y plus z, nu cand x > z. E o problema de artimetica de clasa a II-a.

  Daca nici acum nu ati inteles, mai bine nu mai intrati pe trafic.ro, pt ca site-ul e mai complex decat un copil de clasa a II-a.

  Sarbatori fericite!

 11. Trebuie sa vad de ce se taie semnul plus din comentarii, imi aminteste de RoSwiss (asta pentru colegi 😛 ).
  Nu am dat cifre la inceput tocmai pentru ca in conditiile in care cifrele alea cresc la orice F5, e evident ca pot fi foarte multe citiri. Nici nu mai trebuie matematica. Nu a contestat nimeni rezultatele pe care le obtine citynews in trafic.ro!
  Sarbatori frumoase si voua!

 12. off, atata suparare si incrancenare inainte de Craciun nu pica bine… io nu semnalam decat performanta iesita din tipare a unui articol (explicatiile matematice ale acestei performante le las pe mana elevilor de clasa a II-a, vorba lui Gelu); atata mai repet, era un lucru demn de semnalat, pentru ca in mii de ore petrecute pe internet nu l-am mai intalnit
  in rest, toate cele bune, sunt lucruri mai nasoale pe lumea asta, asa ca (fara nicio ironie) cele mai sincere urari de Sanatate! Sarbatori Fericite! si La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *