19th Ave New York, NY 95822, USA

Manifest daltonist: schimbați culorile semaforului!

Cine a inventat culorile de la semafor a trolat maxim când a ales culorile. Pentru noi toți, „verde” înseamnă „no dă-i” și roșu e echivalentul lui „ho cu tata” pur și simplu pentru că cineva, cândva, și-a zis că fix astea două culori trebuie să stea pe semafoare. Și, uite-așa, i-a nenorocit pe viață pe daltoniști.

Cred că așa a fost decizia:

Ce culori confundă ăștia? Roșu cu verde. Ce culori punem noi la semafor? Băăăă, am o idee!!!111

Daltoniștii ăștia nu încurcă galben cu albastru. Înțeleg care-i mov și care-i maro. Da’ nu, pe alea le punem pe care nu le pricepe o bună parte din populația masculină.

Asta e ca și cum femeile ar fi inventat semafoarele. Vă dați seama pe ce lume trăiam dacă puneau dânsele fucsia cu turcoaz la semafor? Vă garantez că nici un bărbat heterosexual nu își mai lua carnetul, că știm 16 culori în total și nici cu alea nu suntem mari prieteni.

Vă dați seama cum arătau drumurile dacă ar fi existat doar șoferițe?

Bine, probabil cel mai nașpa ar fi fost dacă la semafor am fi avut doar lilá si vernil, că atunci își luau numai hipsterii carnetul.

Related Posts

Comments (1)

De fapt, au fost alese pentru ca noi percepem contrastul dintre verde si rosu ca fiind mai puternic decat cel dintre alte perechi de culori. Adica iti „sare” mai usor in ochi daca e verde/rosu decat daca ar fi galben/lila sau altele enumerate de tine… Psihologie! 🙂

Leave a comment