Mai sunt 22 de zile până la ziua mea. Coincidență, azi merg la trenulețe!

trainfest-cover

Nu am prea scris despre asta, dar îmi plac la nebunie trenulețele.

Așa de mult îmi plac trenulețele încât am prieteni care fac rime cu „trenuleț pentru Aroneț” de fiecare dată când văd o locomotivă.
Așa de mult îmi plac trenulețe încât am vreo 5 jocuri cu trenuri pe mobil în orice moment.
Așa de mult îmi plac trenulețele, încât – erezie maximă! – exilez pisica din zona de acțiune a celor două seturi de acasă, când le montez (altfel, osiile locomotivelor trebuie curățate de două ori pe zi de păr, o problemă pe care pun pariu că trenurile reale n-o au).
Așa de mult îmi plac trenulețele, încât am fost în stare să mă trezesc într-o duminică la 7 dimineața ca să descopăr depoul din Simeria, unul din cele mai frumoase cadouri de anul ăsta.

Transport de marfă la Centrala (prietenii știu și unde, și de ce)
Transport de marfă la Centrala (prietenii știu și unde, și de ce)

Nu știu să vă zic de ce-mi plac așa tare. Poate pentru că aveam un set pe la 3 ani, dar ai mei au refuzat să-mi cumpere altul pe motiv că l-am stricat pe primul. Sau așa ceva. Iar astea nu-s jucării de copii, în schimb sunt niște geniale „jucării” de adulți!

Așa că azi merg la gara din Cluj-Napoca, să mă uit la dioramele altora!

E Trainfest, o expoziție în care o să vedeți trenuri din toate perioadele istorice, montate în diorame profesioniste. Trainfest mai e și „momentul anului când Aroneț merge la un eveniment și se comportă ca o adolescentă britanică cu coșuri în fața lui Justin Bieber”. Dacă treceți diseară pe la gară, după ora 18, vă rog nu vă minunați dacă mă găsiți legat acolo cu cătușe de piciorul vreunei mese, să știu că nu mă scoate nimeni afară până duminică, la finalul expoziției.

P.S. Oare ce să îmi cumpăr de la magazinul de modelism feroviar de pe str. Cuza Vodă? La vreo 2.300 de lei e un set digital (controlezi locomotiva de pe telefonul mobil – are aplicație de Android); mai e un expansion pack cu șine multe la vreo 900 de lei; dar tot la suma asta mai e și un alt set digital mai simplu, că e nevoie de măcar două locomotive pe un traseu digital ca să simți diferența față de analog… hm, de fapt, wait, n-are rost.

Urmează Crăciunul, Anul Nou, ziua mea de naștere, Valentine’s, ziua copilului…

 

Un comentariu la “Mai sunt 22 de zile până la ziua mea. Coincidență, azi merg la trenulețe!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *