Lecţia franceză: Joel Abati despre atacuri în sport şi politică

Un campion olimpic a deschis seria invitaţilor din acest sezon la „Neatza, Cluj!„. Noua mea colegă, Sorina Tite, campioană naţională la handbal, a fost compania perfectă pentru Joel Abati, care a cucerit trofee olimpice în acelaşi sport.

Joel e la Cluj pentru a lansa o afacere, o brutărie cu specific franţuzesc. Dar în discuţia de la Alpha TV am descoperit un om cu care poţi vorbi despre orice. Ne-a povestit despre sport şi motivarea de care ai nevoie pentru performanţă. „Trebuie să vrei să câştigi. Nu contează că joci cu o echipă mică sau mare; eu intru pe teren ca să înving”, spune Joel. A fost un răspuns indirect pentru telespectatorul care ne-a scris să întrebe ce a făcut CFR Cluj, aseară.

Joel ştie când a fost România campioană la handbal masculin şi de ce schimbarea de generaţii nu a funcţionat întotdeauna: „Determinare şi motivare, astea te fac să reuşeşti. Nu banii. E situaţia voastră de la fotbal, în care membrii cheie ai naţionalei joacă aproape toţi pe afară”.

Ne-a povestit despre politică şi decizia lui de a intra într-un partid şi de a promova sportul. De cele 18 milioane de euro buget pentru handbal în regiunea din Franţa în care activează. Se regăseşte oare în politică fair-play-ul sportiv? Joel Abati a dat la „Neatza, Cluj!” un răspuns pe care ar trebui să-l memoreze şi Emil Boc: „Şi în sport sunt atacuri. Important e să nu te atace colegii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *