19th Ave New York, NY 95822, USA

– Lasă omul, poate vrea să fie singur. – Fii serioasă, nimeni nu vrea asta!

„Nimeni nu vrea să fie singur” e o replică bună pentru ziua în care mă duc la o nuntă (pardon, la nunta online a anului, cu hastag propriu :D). E însă doar o coincidență – una din multele scene memorabile ale filmului de deschidere de la Comedy Cluj, „Oricum te iubesc”, despre care pot să vă spun cu mâna pe inimă că e cel mai relaxant și haios film văzut anul ăsta.

Iar dacă un festival mă convinge cu ceva, e tocmai cu asemenea descoperiri.

Nu pot să nu îl compar cu „Mamma mia”, văzut la Alba Iulia – deși în ambele se pune la cale o nuntă între tinerei, părinții cam fură showul. Mai ales că, în ambele filme, tatăl e Pierce Brosnan – alături de Meryl Streep în „Mamma mia” și de Trine Dyrholm în „Oricum te iubesc” (nu ați auzit de Trine, dar merită să o vedeți!).

El, un tip supărat, om dur de afaceri. Ea, o coafeză care abia și-a revenit din chemoterapie, băgăreață și curioasă. El stă la o terasă cu ziarul, masculul savurându-și solitudinea, iar ea, trecând pe stradă, îl vede.

– Lasă omul în pace, poate vrea să fie singur, îi explică viitoarea mireasă, fiica ei.
– Fii serioasă, nimeni nu vrea asta! – răspunde mama.

După care purcede și restul filmului face pe dos, pentru că, normal, nu putea fi așa simplu.

„Oricum te iubesc” e un film super-tonic. Despre relații în care el nu vede că ei îi lipsește un sân câtă vreme își primește budinca de lămâie. Despre mirele care nu prea știe ce gen de relație vrea. Despre părinți mai anormali (și simpatici) decât pruncii. Despre mătușa-mamă cu voce de lansator de rachete. Despre castraveții din România.

Despre relații în toate formele dar, cu adevărat, despre iubire. Așa cum Comedy ne-a promis, o comedie la care nu doar râzi – și o deschidere perfectă.

Leave a comment