La mulţi ani, Habitat pentru Umanitate Cluj!

Habitat pentru Umanitate Cluj sărbătoreşte azi 11 ani de existenţă – sunt 11 ani de când asociaţia non-profit construieşte la Cluj case simple, dar accesibile ca preţ.

Casele Habitat merg către familii muncitoare, dar care, din cauza veniturilor mici, n-au şansa să îşi cumpere propria locuinţă. Nu ar avea niciodată acces la un credit. Multe din familiile selectate stăteau înainte în condiţii greu de imaginat. Lipsa de curent sau de apă era pentru ele ceva normal.

Principiul e simplu: toate familiile din program se ajută între ele, toţi lucrează la casele tututor în timpul construcţiei, iar costul final al locuinţei ajunge astfel să fie foarte mic. Acest cost al casei poate fi returnat în rate fără niciun profit, că doar e ONG, vreme de până la 20 de ani! Normal, toţi banii care se întorc merg în construcţia de case noi.

Azi, ora 11, sunteţi invitaţi cu toţii în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca – construim 11 căsuţe „simbolice”, din lemn şi carton, pentru a atrage atenţia asupra nevoii de locuinţe simple şi accesibile la Cluj.

Veţi afla şi poveşti ale oamenilor din Habitat – iar spre seară vă spun şi eu despre o întâlnire specială între două familii Habitat; una care stă de un an într-o casă nouă, iar cealaltă pentru care tocmai construim.

P.S. Data aniversării Habitat Cluj, 13 mai, are o semnificaţie clară: e ocazia când unul din membrii fondatori a reuşit să-i urce pe toţi ceilalţi în maşini ca să ajungă în sfârşit deodată la notar :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *