La Cluj, soluţiile se ascund în ganguri

Uitaţi de mall-uri, de reclame luminoase şi de mărci celebre. Dacă aveţi cu adevărat nevoie de ajutor, va trebui să căutaţi micile magazine ascunse prin gangurile din zona centrală. De fapt, cam asta e diferenţa: cei din malluri vând. Ăştia mici din centru vă ajută. Şi bine-ar fi să-i ajutăm să crească mai mari decât sunt, deocamdată.

Service-ul Nokia din Iulius Mall mi-a ţinut telefonul aproape o lună ca să repare, în garanţie, o problemă cu difuzorul. Atitudinea individului de la „Nokia care” cuprindea o cantitate inestimabilă de sictir. De-atunci mi-am spart ecranul şi n-am mai avut chef de ei. Am fost azi la Mobserv, firmă care mi-a fost recomandată de cineva de la Domino Computers. E o firmă ascunsă într-un gang cu intrarea aproape invizibilă, parţial blocată de o gheretă. Am găsit un service profesionist şi oameni super-amabili, care caută soluţii bune pentru toată lumea. Înlocuirea ecranului a durat 20 de minute. Am putut plăti cu card, motiv pentru care am cumpărat de la ei şi o husă de telefon, pentru data viitoare când îl scap pe jos.

Adresa MOBSERV: strada Memorandumului nr. 18 ap. 3 (în curte). Telefon 0264-599.328, mobil 0745-422.739.

Cartuşele HP sunt, se pare, marfă rară, care trebuie comandată cu o săptămână înainte de majoritatea magazinelor mici şi care nu există, după cum am aflat azi, în niciunul dintre malluri, nici la supermarket şi nici la magazinul de electronice. Cel puţin nu modelul meu, care e, ce-i drept, mai nou. Dar le-am găsit fără probleme la Global Ink, o firmă odinioară mică, dar care a crescut de când n-am mai trecut pe la ei. Omul care le-a vândut ştia foarte bine să-mi explice şi de ce nu se pot reumple deocamdată şi când va apărea tehnologia ca să se întâmple asta. De fapt, cei de la Global Ink mi-au fost recomandaţi de concurenţa de la Inkark, din Iulius Mall, care nu aveau tipul meu de cartuşe. Dar cărora le mulţumesc că m-au pus pe drumul cel bun, cum puţini o mai fac azi.

Global Ink e pe străduţa care duce din Piaţa Unirii spre Zorki Caffe (oficial, Piaţa Unirii 12/5, dar nu e în piaţă, trebuie intrat în gangul cu filme). Telefon: 0264-59.26.82.

Traiect e un mall concentrat în două camere. Nu cred că există mufă, antenă, amplificator şi în general chestie de băgat în priză de care să nu fi auzit ei. Acolo mi-am găsit foarte ieftin şi încărcător de laptop şi cablu de alimentare pentru harddiskul meu extern, care nu merge decât mângâiat la amperajul potrivit (au şi antene-turn de vreo 3-4 metri, dacă vreţi, şi chestii care seamănă cu săbiile jedi şi care habar n-am ce sunt de fapt). Cei de la Traiect au stat, au testat, au montat mufele care trebuie, s-au asigurat că totul e bine, iar atitudinea şi calitatea serviciilor sunt peste orice am văzut la case foarte, foarte mari.

Traiect e tot într-un gang: str.Regele Ferdinand nr. 9, ap.3. Telefon: 0264-59.46.15

Ajunge pentru azi. Dacă sunteţi cuminţi, povestim în curând şi de depozitul din capătul unui gang unde găsiţi pulovere şi cămăşi la 50% din preţul aceloraşi produse din magazinul de la stradă.

Post plătit doar de amabilitatea celor trei firme de mai sus.

 

2 comentarii la “La Cluj, soluţiile se ascund în ganguri”

  1. Păi în mall merg cei care-l scuipă în faţă pe cel de la Nokia… iar la ce salariu primeşte respectivul.. şi eu cred că aş vorbi la fel cu clienţii. Vrem un OPC al bunului simţ ! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *