Kartago blochează turişti la Cluj, concurenţa blochează site-ul

La ora transmiterii acestei ştiri, pentru că şi jurnaliştii au limbajul lor de lemn, 130 de pasageri aşteaptă de 9 ore pe aeroportul internaţional Cluj-Napoca să plece în Tunisia printr-o excursie organizată de Kartago Tours.


kartago tours punct ro
Ok, era ceaţă, accidente se întâmplă. Ce nu e accident: am vrut să iau
un telefon de contact de la Kartago, deci, logic, google it, găsit
pagina, dar surpriză când să intru pe kartagotours.ro: Google mă
sfătuieşte să mă abţin, pentru că site-ul poate fi periculos. Asta,
probabil, din cauza unor elemente de construcţie, sau din cauza unei
campanii bine duse de concurenţă. Ambele posibile.


Exerciţiu de prostie: să ai o firmă cu milioane de euro cifră de
afaceri şi să laşi aşa ceva online. E ca şi cum ai avea la intrarea în
sediu un agent al competiţiei care ar distribui pliante în care să
scrie că 130 de turişti aşteaptă, de 9 ore, pe aeroportul internaţional
Cluj-Napoca…


Actualizare: site-ul a fost schimbat între timp, aşa că n-ar trebui să mai fie probleme.

15 comentarii la “Kartago blochează turişti la Cluj, concurenţa blochează site-ul”

 1. „Asta, probabil, din cauza unor elemente de construcţie, sau din cauza unei campanii bine duse de concurenţă” – doua ipoteze posibile. Sunt destule metode prin care sa-l pacalesti pe nea Gugal sa creada prostii despre un site sau altul, asa ca nu exclud ideea.
  Daca ai alte informatii, astept!

 2. Acuma daca site-ul e cazut e una, dar poti afla numarul de contact de la al saselea rezultat in Google.

  Si pe site poti ajunge si nu iti crapa pc-ul daca intri, este un link ceva mai jos. Eu am intrat de dimineata si nu are laptopul nimic.

 3. Repet, afirmatie bazata pe CE? Stii vreun exemplu concret in care cineva a marcat ca si badware un alt site al competitiei? Stopbadware.com primeste sesizari si ia o decizie. Da-mi si mie te rog un exemplu de metoda ca pana acum in lumea reala nu se stie. Si stii de ce te intreb? Pentru ca afirmatia respectiva face titlul postului. Adica, oarecum, e cam esenta. Nu?

 4. Mr. John, cum zice Alexandra, site-ul e ok. Deci atunci de ce o fi în baza de date de la stopbadware.com? Nu pe baza unor sesizări şi a unei decizii greşite? Pentru că în cazul ăsta, s-o luăm ca în caz de crimă: cine a avut motivul, oportunitatea şi mijloacele? Primul suspect care sare în ochi e concurenţa.
  Acuma nu zic că-i musai aşa, e posibil şi ca site-ul să fie pur şi simplu incredibil de prost făcut.
  Nu era deloc un atac la stopbadware.com, care, ca orice idee bună, e bună dacă e folosită responsabil.

 5. 🙂 Eviti subiectul. Si predicatul. Ca sa intri in stopbadware.com trebuie 1) sa fi fost raportat SI VERIFICAT ca asa este sau 2)detectat de algoritmii Google. La Kartago este cel din urma.
  Iar detectarea nu poate fi influentata de factorul uman. So…the title is….?

 6. Titlul e foarte bun, avand in vedere rezultatele :D. Ala tre sa te faca sa citesti primul paragraf din text, contine una din ipoteze, si, cum nu suntem in ziar, imi permit sa bag pareri.
  Ai dreptate cu trojanul ala, l-a prins antivirusul. Totusi, de ce blocheaza tot kartagotours.ro, daca problema e doar pe subdomeniul catalog, catre care [b]nici macar nu exista link de pe prima pagina[/b] (cel putin n-am gasit in sursa vreunui frame).
  Sa revin, asadar, la ce ziceam: cat de prost tre sa fii sa faci asa ceva pe propria ta pagina web, intr-o firma cum e Kartago? Asta mergand pe ideea ca nu e sabotaj nici macar din interior.
  By the way, Mr. John, de ce pseudonimul? Nu mai simplu vorbim direct?

 7. Buna!

  Problema nu vine de la concurenta, ci vine de la site, a fost atacat de un troian, si de aceea Google ul a considerat ce a considerat. Dar totusi numai la cautari nu a fost accesibil siteul, caci situl a mers foarte bine, si dupa 2 zile deja a fost problema rezolvata cu Google. Se intampla cu oricine, daca apare un troian nou si inca nu exista metode de aparare.

 8. Incerc sa intru pe site-ul kartagotours.ro insa este cazut. Desi este gasit la cautarea cu google cand incerc sa-l accesez nu rapunde. Nu stiu cine se ocupa de intretinerea site-ului insa nu este prima oara cand site-ul ete cazut cu zilele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *