Io nu înţeleg o chestie la berze

De fiecare dată când văd un cuib de barză cocoţat pe un stâlp, mă gândesc că barza e o pasăre mai miraculoasă decât găina care a născut cristoi vii în presă. Da’ ştiţi cum? Sunt convins că barza are cele mai deştepte progenituri din tot păsăretul.

Voiam să vă zic chestia asta de ceva vreme, de era să fac infarct când am văzut că şi Gaben a scris s-a întrebat cum stă treaba cu berzele. Da’ era altă treabă; că dacă el se teme de înghesuială, io mă întreb ce se întâmplă când pleacă puii de-acasă. Mai precis, pentru prima dată.

Să vă ezplic: pe vremuri, berzele îşi făceau cuib pe hornul caselor. Şi mă gândeam că, no, când vor puii să zboare, mai dau din aripi, mai pică, mai exersează – totul sus pe acoperişul omului, văzut ca un soi de aeroport pentru berze, care nici măcar n-are nevoie de bani de la Consiliul Judeţean. Numai că în ultimii ani primăriile au instalat cuiburi gata făcute pe stâlpii de electricitate, să se mute berzele cu tot familionul. Gest drăguţ, s-or fi plâns ţăranii că le cădea cam mult găinaţ în şemineul din bojdeucă, prin horn.

Şi de pe stâlpi, dacă zbori, îi grav, mă! Că n-ai unde să cazi pe moale. Deci puii de barză tre să zboare de când ies din ou, că nu pot să încerce să decoleze decât o singură dată. Ai ratat-o? Bucuria pisicilor din sat te cheamă.

Acuma sunt singur că există o explicaţie logică, doară n-o dispărut berzele în etapa comunală a concursului „Fly or Die„, care rimează şi-n română, dar în engleză e mai trendy. Poate că ăia micii decolează ca elicopteru’, direct în sus. Oricum ar fi, io aştept să mă lămurească cineva mai deştept. De exemplu, un ornitoring de la Primăria Cluj-Napoca.

Până atunci, un film cu unu’ mic care nu zboară, că n-am glumă la final:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *