Inspiraţie. Marca TEDxEroilor

tedx-eroilor-2014

Ăsta e primul cuvânt care-mi vine în minte când mă gândesc la conferinţele TEDx: inspiraţie. Pentru că oricine ar vorbi, despre psihologie, despre matematică, bizoni sau împăduriri, nu există să nu pleci de acolo cu câteva idei. Şi cu câţiva oameni nou cunoscuţi cu care îţi va face plăcere să dai mâna şi peste un an. Poate şi peste zece.

TEDxEroilor a fost sâmbătă – şi din nou a fost doza de energie mentală de care avem uneori nevoie pentru a merge mai departe inspiraţi şi, cum şi-au dorit şi organizatorii anul ăsta, provocaţi – sub genericul Challenging minds. Mi se pare întotdeauna ciudat să povestesc despre un TEDx: pot încerca să îţi împărtăşesc o experienţă, conştient însă că rămâi cu o oglindire, cu aburul de pe oglindă, faţă de ideea de a trăi experiența în sine.

Pentru că TEDx e genul de moment în care îți vine o idee. Se aprinde un bec. Sare iepurele pe care nu știai că-l ai în joben.

Iar anul acesta după TEDxEroilor, mai adaug un cuvânt alături de „inspirație”: autoreflexie. Anul trecut am vorbit la TEDxEroilor și a fost un prilej bun de privit în oglindă înainte de a urca pe scena care m-a emoționat cel mai tare, dar parcă anul ăsta s-au făcut alte conexiuni. Cam ca la telefoanele publice de pe vremuri: întâi trebuie să pice fisa, apoi vine tonul şi poţi face conexiunea pe mai departe.

Întotdeauna merg la TEDx provocat de cel puţin câteva dintre temele şi speakerii din program; de fiecare dată, plec acasă surprins: din povestea împăduririlor învăţ ceva despre mobilizare, din povestea bizonilor aflu multe despre PR, din povestea copiiilor aflu cum e cu bifele date „așa să fie” pe propriul drum în viață.

Agenda de la început și cea de la final nu se prea potrivesc. Asta înseamnă că a fost un eveniment reușit și am venit cu mult mai mult decât m-am dus. Kudos, ne vedem la anul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *