Îmi amintesc de soare – și de golf

E atât de întuneric la Cluj, că m-am trezit azi dimineață cu impresia că trebuie să adorm la loc. Așa că azi mi-am propus să-mi amintesc de zilele foarte însorite petrecute la Alba Golf Challenge PRO-AM, cel mai mare turneu de golf din România, unde am stat câteva zile să tund iarba cu crosa, atunci când n-o acopeream cu bannere și catarge.

Golful ăsta e un sport tare ciudat. Câștigi dacă te antrenezi mult și joci puțin în competiții: adică lovești mingea de cât mai puține ori înainte să o trimiți în gaură. În România se joacă din perioada interbelică, în ciuda eforturilor comuniste de a transforma terenurile în câmpuri de cartofi.

La Pianu de Jos, în județul Alba, e cel mai mare teren de golf din România – singurul cu 18 găuri. Nu poți să nu te îndrăgostești de locul ăsta, 62 de hectare de verde și liniște:

golf-la-pianu

De nouă ani, Consiliul Județean Alba face aici un turneu de golf. Ce-are crosa cu prefectura? E simplu! Asta îmi place tare la golf: că nu se bucură de el numai cei care-l joacă, chiar dacă e un sport mai de elită. E ca o investiție mare: sigur, angajații și investitorii câștigă direct; dar întreaga comunitate beneficiază din turism (de-ați ști ce de pensiuni au apărut pe acolo!), din faptul că vin copii din sat pe post de caddy (cine știe de unde sare talentul!), că oamenii de afaceri redescoperă zona asta superbă și oamenii ei frumoși.

Așa că am petrecut niște zile pline de soare și liniște. Vineri au venit și colegii de blogosferă din Cluj și Alba, prilej să descoperim împreună cât de talentați suntem când nu jucăm golf pe Xbox și să purcedem la o excursie, cu mașina, pe niște drumuri off-road – la cum arată, credeți-mă că nu-i contradicție! Robintel are muulte multe poze din drumul ăsta!

Ciulea, evident, a fost un talent, Psaico are un căruț jumate de poze faine cu de toate, iar Lorand vă zice de experiențele pe care merită să nu le uiți. Iar eu, cum m-am descurcat pe teren? Eu zic că foarte bine pentru cineva care ține crosa în mână a doua oară în viață.

Din păcate, n-am apucat să joc foarte mult, că m-au oprit cei de la clubul de golf când am ajuns la un metru adâncime tot încercând să nimeresc mingea… 🙁

Da’ știți cum i-am dat? De s-a prăpădit!

2013-05-10 11.05.50

2 comentarii la “Îmi amintesc de soare – și de golf”

  1. „Jucatorii de golf sunt renumiti pentru ca faptul ca pot numara doar pana la 5” 🙂 – preferata mea, apropo de 5, care e par-ul maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *