Granturi de 18.000 de euro pentru iubitorii de bere :)

Pentru că ne apropiem de weekend și se arată niște beri la orizont, cred că e bine să știm ce bem și ce efecte are cu adevărat consumul de bere. Așa că vă provoc la un test: care din cele de mai jos credeți că sunt adevărate?

1. Berea NU îngrașă, ba chiar e o sursă de fibre
2. Berea conține antioxidanți naturali
3. Berea previne osteoporoza
4.  Berea reduce riscul de apariție a bolii Parkinson, ulcerului, pietrelor la rinichi sau al apariției declinului cognitiv
5.  Fără alcool, berea e recomandată mamelor care alăptează

Răspunsul corect este: toate cele de mai sus, cu condiția să fim oameni și să bem moderat, nu să concurăm butoaiele în capacitate de stocare. Pentru datele științifice garantează Centrul de studii despre bere, sănătate și nutritiție, din care fac parte profesori universitari specializați în medicină, nutriție și științe inginerești.

Ca să știm și mai multe despre efectul consumului de bere, Centrul oferă acum două granturi de 18.000 de euro fiecare pentru studii pe această temă. Altfel spus, studenții, masteranzii și doctoranzii (ca să nu mai vorbim de cei din post-doc, cărora nu știu cum să le zic în afară de „bine, tată!”) pot aplica pentru burse dacă au idei despre ce vor să studieze la bere.

De ce e nevoie de studii? Pentru că majoritatea informațiilor despre efectele consumului de alcool vin în urma unor studii despre vin, deși  berea e o băutură mult mai populară și încă nu îndeajuns explorată… științific.

Eu mă pot gândi la vreo două – trei teme de cercetare pe tema asta și sper ca și prietenii din online să fie de acord să facem un mic research la finalul săptămânii 😀 Pentru cine vrea să abordeze științific problema, site-ul unde se poate aplica este beresanatatenutritie.ro

Un comentariu la “Granturi de 18.000 de euro pentru iubitorii de bere :)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *