Gest obscen al unui șofer RATUC / CTP. Propun să-l facem imaginea companiei!

Conduceam azi de pe strada Regele Ferdinand spre Camera de Comerț și mă gândeam că voi fi obligat să fac dreapta, ca să ocolesc prin Mihai Viteazu, fiindcă știam că podul peste Someș e în reparații, iar accesul interzis. Surpriză: semnele de interzis dispăruseră (cu excepția unuia, acoperit cu o pungă neagră de plastic). Foarte tare, zic, e voie înainte!

Doar că din dreapta, din piața Mihai Viteazu, a venit un șofer RATUC care și-a băgat autobuzul în intersecție pe roșu, bazându-se pe prioritatea lui de tablă groasă. Practic, la mine s-a făcut verde, am mers înainte, am apucat să traversez intersecția, iar autobuzul a ajuns la capătul podului deodată cu mine și a încercat să-mi taie fața. Dacă pornea chiar și pe galben, n-avea cum să ajungă deodată cu mine – am văzut destui șoferi RATUC / CTP care trec pe galben acolo.

 

Acuma, să zic şi asta: sunt de obicei foarte înţelegător cu şoferii RATUC, fiindcă ei transportă 50 de oameni, iar în maşina mea sunt unul sau doi în mod normal. Prin urmare, mi se pare firesc să-i las. Dar nu când sunt nesimţiţi.

Băiatul ăsta a venit până la câţiva centimetri de maşina mea, la intimidare, încerc să mă facă să-l las pe el, cel care trecuse pe roşu, să se bage. Nu i-a ieşit. Iar apoi, a aflat că am o metodă simplă de lucru cu dobitocii: le fac poză. Aşa că la următorul semafor mi-am scos telefonul şi l-am tras în chip. Habar n-aveam dacă o să se vadă, dar… faceți cunoștință!

Sofer RATUC - CTP Cluj

Propun ca asta să fie următoarea reclamă la serviciile lor…

sofer-ratuc-cluj

…dar orice propuneri sunt binevenite!

 

… dar

 

8 comentarii la “Gest obscen al unui șofer RATUC / CTP. Propun să-l facem imaginea companiei!”

 1. Am patit si eu ceva de genu’.. Calea Manastur dupa semafor .. pedalam frumos pe bicicleta cu intentia de a merge inainte spre Calea Floresti trecand podul..
  Am auzit dintro data claxoane peste claxoane.. ma intorc sa vad ce s-a intamlat.. un sofer de autobuz ma injura de zor ca de ce imi pastrez banda inainte si nu ma trag „dracu” pe dreapta.. ii zic frumos ca imi tin banda inainte… ei injura in continuare si claxoneaza… e in dreptul meu acum, incetinesc sa il las sa treaca in dreapta, el coborand pe sub pod… mare imi e mirarea cand vad ca se opreste autobuzul…
  De frica revin pe banda 2 – incadrare inainte si pedalez… soferul vroia sa coboare la mine.. recunosc ca pentru prima data in 2 ani mi-a fost frica in trafic..
  Am mai avut probleme cu soferii de bus care nu imi cedau prioritate sau claxonau cu „da-te tu”… dar chiar asa urat niciodata!

  1. În astfel de situaţii:
   -trebuie să vă uitaţi la numărul de parc al autobuzului; eventual şi la numărul de înmatriculare al acestuia. E bine să precizaţi ora exactă. Multe autobuze au doi şoferi şi există riscul de a fi învinuit cel care nu a greşit
   -pe sugestii@ctpcj.ro spuneţi exact ce s-a întâmplat iar dacă şoferul claxonează cu goarna la o distanţă mică de dvs. puteţi preciza că astfel de gesturi pot avea ca efect riscul de a cădea sub roţile autobuzului, ca urmare a sperieturii
   -răspunsul nu îl veţi primi imediat, dar cazul se prelucrează la şoferilor la aşa-numita „şcoală a personalului”
   Din fericire, şoferii certaţi cu bunul simţ nu sunt mulţi.

 2. Intr-adevar, CTP sa se comporte adecvat si prin intermediul soferilor sai. Dar: ce cauta masina fotografului pe banda dedicata CTP, daca pot sa va intreb? Dupa pozitionarea din fotografie masina este pe banda respectiva.

  1. Ambele masini sunt pe aceeasi banda, dar nu este banda doar pentru transportul in comun. Semnele de `interzis cu exceptia RATUC`, plasate acolo cu cateva saptamani in urma, au fost inlocuite cu sageti care te directioneaza pe banda respectiva. Dincolo de asta, acest gest de altfel intalnit in trafic mi se pare inacceptabil de la unul care se da profesionist si tine in mana viata a zeci de oameni atunci cand conduce.

 3. un sofer de laa ratuc are multe vieti in mana dar cand apar ” inteligenti ” ca taximetristi sau ca uni jurnalisti iti mai pierzi rabdarea ca la urma urmei esti doar OM, toti au ceva de obiectat dar nu se uta si la ei in curte, cand trebuie facut rau santem ‘ ROMANI „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *