Germanii se prezintă la Cluj: economie, muzică și filme

Bunicul meu s-a născut neamț. De la el am învățat câți pași sunt din părculeț până acasă, iar dacă îl întrebam cât e ceasul, îmi răspundea întotdeauna la minut. Venind duminica de la stadion, știa să îmi spună la ce minut vom ajunge înapoi, să gustăm „supa cu tăiței cu rotița” a bunicii. De la el am aflat ce înseamnă precizia și seriozitatea germane, despre care nu a vorbit niciodată, dar pe care le-a arătat întotdeauna.

Dacă vreți să vedeți direct ce înseamnă aceste calități, o puteți face la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Piața Unirii, 5-7 octombrie 2012. Organizatorii, Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană, au invitat în piață cele mai mari companii germane care activează la Cluj.

E o zonă despre care știu foarte puțin, dar pe care sunt chiar nerăbdător să o descopăr. Chiar dacă festivalul se deschide vineri, vă recomand câteva momente interesante de sâmbătă:

  • 10:30 Expoziție foto tematică, în colaborare cu Centrul Cultural German
  • 13:30, când firmele participante vor fi prezentate de Cristel Ungar
  • 17:30, proiecție de filme tematice
  • 19:30, muzică tradițională live

Iar duminică la ora 14, au loc mini-cursuri de germană. Iar eu mi-am propus să încep să învăț germana anul ăsta în orice chip. Așa că ne vedem în Piața Unirii, ja!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *