Foaia Transilvană cotidiană

Acum ceva vreme se spunea că Foaia Transilvană vrea să dezvolte partea de ştiri online, actualizate zilnic. Practic, modelul de săptămânal cu un cotidian online.


Vântul de azi a adus o altă informaţie, cum că Foaia Transilvană va deveni cotidian de tot, inclusiv tipărit. Nu am o confirmare oficială a acestei poveşti, deci luaţi-o ca atare până vine o informaţie oficială. Schimbarea ar urma să se aplice din mai. 

 

La Cluj avem acum totul în perechi: două cotidiene gratuite, două pe bani şi două suplimente locale ale unor ediţii naţionale. Să vedem unde se va plasa Foaia Transilvană…

 

UPDATE: Mihai Prodan scrie de Foaia care a scris de Foaia încă hă-hăăă, de dimineaţă, zice că schimbarea e certă. O altă veste, via Prodan: Attila Biro pleacă de la ZIUA de Cluj şi devine redactor HotNews, cum ar veni… online :D.

 

Ce înseamnă asta pentru Ziua? Că a ajuns la nivelul de maturitate în care din echipa iniţială nu mai e acolo aproape nimeni. Odată cu plecarea "veteranului" Vali Mălăescu la Realitatea, din primii jurnalişti angajaţi a mai rămas, cred, doar Alin Golban. Şi Luminiţa Silea, zice Attila.

6 comentarii la “Foaia Transilvană cotidiană”

 1. Ai uitat de Luminita Silea, dar ma asteptam pentru ca nu ti-ai dat intersul in nici o privinta. Oricum iti recomand cu caldura sa citesti pe blogul meu despre plecarea mea de la ZIUA de Cluj si sa vezi exact in ce conditii am plecat. http://attilabiro.wordpress.com/2008/03/17/pentru-mine-s-a-incheiat-ziua/
  Nu trage judecati de valoare prin intrebari. Nu e drept. Nimeni nu se intreaba retoric despre tine. Ai fi putut sa ai decenta sa te uiti pe blogul meu si sa citezi. In fine, probabil si stirile vin tot via x sau y in loc sa mergi la sursa. Da ce mai conteaza oricum nu am sa ajung vreodata la profesionalismul tau in presa … cum ar veni.

 2. „update”,”şi (!) el” şi „mihai prodan” nu stau bine în aceeaşi frază, în raport cu ştirea ftr, cîtă vreme am fost primul care am dat-o.
  🙂

 3. Ti-am citit blogul, Attila, am vazut in ce conditii ai plecat si, daca te uiti, o sa vezi un link exact catre postul tau! Nici eu nu fac parte din cei care au plecat de acolo certandu-se cu sefii si trantind usi.
  Uitasem de Luminita dintr-un motiv simplu, pe care nu o sa il scriu aici, ca dup-aia iar vorbim de „judecati de valoare”. Ca in privinta ei nu mi-am dat interesul, e posibil.

  @Mihai, nu am citit la tine informatia in cauza, dar te cred pe cuvant.

 4. deci toata lumea merge spre print de calitate si mai rar si cotidian pe web sau mobiles si ei merg invers. chiar is curios ce „quality” vor avea zilnic

 5. Am scris un coment rautacios la dresa ta, dar mi-am dat seama ca mai mult decat doua randuri si un punct nu meriti. si cum spune Tibi Dumnezeul Presei are sa te judece si o sa te trimita in anonimat.

 6. Edi, din ce zici tu, se intelege ca-i ceva in neregula cu anonimatul. Nu is de aceeasi parere si nu vreau sa fiu vedeta, ci sa-mi fac meseria. Care imi place.
  Imi pare rau ca te aprinzi in halul asta si o iei personal ori de cate ori vine vorba de Ziua, despre care am mai scris si voi mai scrie. Si de la Clujeanul, care exista de 8 ani, au plecat tone de oameni (e vreo redactie din Cluj fara?) – dar asta nu mi se pare un lucru rau nici pentru Clujeanul, nici pentru Ziua. E dovada ca sunt locuri unde poti creste, profesional vorbind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *