EXCLUSIV: ON/OFF 7 va avea loc pe Cluj Arena

Seria de întâlniri „Din ON în OFF” a început într-un bar, la ceas de seară, a continuat cu săli de conferință tot mai mari, cu tot mai mult public, și a ajuns să umple sala cazino-ului renovat din Parcul Central. Prin urmare, foarte logic: următoarea ediție trebuie să fie pe un stadion, ca să încapă toată lumea și să nu se încheie înscrierile în două zile!

Cum a fost la a șasea ediție? S-a vorbit despre triburile pe internet, conform teoriei lui Seth Godin, iar primul speaker – Dragoș Alexa – a vrut să ne convingă că ele nu există. Sigur, sunt convins că „teoria triburilor” a fost și o găselniță bună de vândut cărți, dar realitatea e că, oricum le-am spune (nișe, micro-comunități etc.) ele există.

Chinezu ne-a demonstrat clar că poate face stand-up comedy când vrea el – a fost adevărata înviorare a dimineții, cu genul ăla de umor care nu te face să uiți conținutul, ci îl completează. Mesajul lui Chinezu nu e niciodată unul foarte plăcut pentru cei care vor peste noapte să se îmbogăţească din bloguri, din simplul motiv că din 10 reguli, 5 sunt „muncește!”. Dar ascultându-l pe el mi-am dat seama și ce nu îmi iese mie cu un proiect anume, așa că mersi, domnu’!

Radu Neag (mai emoţionat ca de obicei) a vorbit despre nişa foto şi le-a dat idei fotografilor care vor să se promoveze; a fost o plăcere să revăd proiectul Funky Faces – dacă nu ştiţi ce-i ăla, check out poza mea de profil de pe Facebook, că de acolo e. Horaţiu Popescu ne-a explicat cum a fost trecerea Jolidon din off în on (un mare pas, dacă ne gândim că acum doi ani pentru ei online nu exista nimic, iar acum au un magazin bine pus la punct şi o comunitate activă), Ioana Bora a vorbit mai puțin despre modă și mai mult despre persuasiune și manipulare. Tehnicile astea le cam știam, dar nu-mi place să le folosesc: mi se pare că fac o chestie nesinceră și că nu așa vreau să găsesc „susținători”, indiferent de proiect. Dar o să mă uit cu atenție de acum, să văd dacă le găsesc la alții.

Dar cea mai mare surpriză de ieri a fost cu siguranță Teodora Rogobete; am descoperit un om pasionat de ceea ce face, hotărât să reuşească („voiam să ajung în Google înaintea lui Teo Trandafir”) și lângă care te distrezi – de îndată ce îmi programez o tură de cumpărături, o să încerc o rețetă „ușoară și ilustrată”, să poată râde de mine când îi zic rezultatul. Teo are unul din cele mai citite bloguri din Cluj și ne-a explicat cum face să nu fie doar un alt „rețetar”, condimentând poveștile din bucătărie cu istorii personale, de familie, în care orice preparat are o poveste.

Și treaba asta e super-adevărată, pentru că supa pe care o ştiu eu găti era supa făcută de bunica în copilărie, iar pastele pe care le fac cele mai des am învăţat să le fac în Anglia, într-o excursie pe care nu o să o uit… şi tot aşa. Pentru mine, un om care încă are mari probleme cu postarea de informaţii personale în online, Teo a fost o inspiraţie!

Soarele a răsărit la ON/OFF când a urcat Aminda pe scenă, eu sper să-şi facă un album de colecţie „Coafurile mele de-a lungul istoriei”. A venit super-documentată și ne-a explicat cum se promovează artiștii români și cum își găsesc fani, pe categorii: showgirls & playboys, mamuți, evergreens, underground, toți au defilat prin povestea Amindei. Iar micile ei înțepături la adresa folkului se iartă :D, după cum m-a uns pe suflet când a explicat că PR-ii artiștilor ori nu știu scrie cu semne de punctuație, ori le aruncă pe toate în fraze. Dar la modul serios, am apreciat foarte mult cât s-a informat și ce sinteză faină ne-a făcut despre promovarea online a diverselor generații de artiști români.

Bloggerul căruia îi spargem cu toții sticle în cap (sau header), Groparu, a luat-o de la Ginghis Han („dacă era un USB stick, intra în toate calculatoarele din Asia”) până la Obama ca să explice calitățile unui „master-șef” de trib; Călin Biriș, deși a crezut că ne trezește cu aplauze, ne-a explicat importanța primului follower, fără de care liderul nu face nimic; iar Oltea Zambori (cunoscută și drept „Nebuuuuu!”) a vorbit despre promovarea culturală și a zis niște cuvinte grele, rare, pe care sper tot mai multă lume să le înțeleagă: valori, adevăr, transparență.

Liviu Alexa, singurul patron de sală de sport care nu face marketing prin fluturași pentru cocalari, a vorbit despre jurnalism – că doar n-a rezistat și s-a întors în breasla de patron – și a zis o chestie din păcate adevărată: că în marea asta de presă din România, jurnalismul adevărat a devenit o nișă. Cum de ce?! VEZI AICI!

Și după aia le-am povestit io de Muzeul Farmaciei și am băut un vin tare bun (primul a fost Liliac, iar al doilea nu mai știu, că a fost foarte bun primul). Având în vedere efectele acestei părți din program, dacă ați venit pe la mine, v-ați prezentat și am avut o conversație inteligentă, vă rog dați un mesaj pe Facebook cu ideile principale. Așa, în caz că am uitat 😀

Gata, să ne vedem cu bine pe Cluj Arena!

 

ON/OFF 6 – communities conference este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

Partener oficialRomtelecom

ParteneriCasino Centru de Cultura Urbana ClujJolidonWineClub,LunchBoxPanemarAqua Carpatica și MediaBrief

Parteneri media: Ziar de Cluj24 FUN

 

4 comentarii la “EXCLUSIV: ON/OFF 7 va avea loc pe Cluj Arena”

  1. Și eu am vrut tare mult să vin, dar proful de fizică a programat examenul chiar pe 26. Dacă știa de ON/OFF nu îndrăznea să facă păcatul ăsta :)) Următoarea ediție nu mai vreau s-o ratez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *