E o primăvară de dăm în gropi

Nesimţire şi jaf ordinar: sunt singurele atribute pe care le pot lipi de fruntea celor responsabili de întreținerea drumurilor din Cluj. Norocul meu că nu sunt moderator TV și îmi permit să le spun „în direct” aici, ca blogger.

La începutul anului, viceprimarul cu atribuții delegate de primar Radu Moisin ne-a trimis tuturor o scrisoare, să ne explice cât de bine au fost cheltuiți banii publici. Faptul că sumele alocate pe reparații de străzi au fost aruncate pe geam e evident pentru oricine are nefericirea de a merge cu mașina prin orașul ăsta. Fiecare primăvară la Cluj e o nouă dovadă că impozitele noastre locale sunt furate cu acte-n regulă de firmele care se fac că lucrează, cu complicitatea Primăriei.

E aberant că în România kilometrul de autostradă costă mai mult ca-n munți? Nu, câtă vreme se fură ca-n codru. E ciudat că plătim sume imense pentru reparații de străzi? Nu, pentru că administrația locală nu vrea străzi bune, ci străzi la care tot timpul să fie ceva de reparat. Procurorii ne-au arătat clar sub al cui șifonier mergeau banii ăia.

Strada Republicii se repara la -20 de grade, oare cât va ține? Circulația în zona Mihai Viteazu – Astoria e pusă în pericol de capace de table aruncate peste gropi lăsate de izbeliște (faptul că urmează reparații la linia de tramvai nu e o scuză. Mănășturul știe).

Zăpada a lăsat în urmă niște cratere greu de numit. Acum câțiva ani, vorbind de drumul spre Făget, spuneam că alea nu sunt gropi – pentru că în unele dintre ele Emil Boc ar încăpea deampicioarelea. Sorin Apostu, care ne-a păstorit între timp, o fi vrut să îi depășească realizările. În adâncime!

5 comentarii la “E o primăvară de dăm în gropi”

  1. Total de acord, dar toată lumea știe asta de nu știu când, degeaba scrieți pe bloguri în continuu. Taskul de informare este închis, trebuie trecut la iterația următoare. Hai să apelăm la o autoritate superioară care să-i sancționeze

    1. Ok, de acord cu ideea ca ar trebui facut ceva care sa atraga atentia. Poate un protest original… eu as pune in gropi niste poze cu alesii nostri, sa dea si ei pe acolo. Alte idei?

  2. Andrei, eu ma uit cu jale in fiecare zi la cum arata Str. Plopilor. Ca vorba aia, se lucreaza din greu la linia de tramvai 🙂

    Incet se transforma intr-un veritabil traseu de off-road. Ce imi trebuie mie motor de teren si dealuri pentru senzatii tari? Fac o tura prin Cluj si e mai mult decat suficient!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *