După o săptămână de nelinişti, Sorin Dan ar putea vinde Ziua de Cluj

Vinerea trecută, aflam pe surse (dar mai ales pe messenger), despre schimbări de mare amploare la Ziua de Cluj. Ulterior, alte informaţii pe aceeaşi temă au apărut prin comentarii pe blogul lui Vasile şi un post al lui Don Antonescu. A fost nevoie de o săptămână şi o „grevă” (termenul îmi aparţine) a directorului Rareş Bogdan ca situaţia să se schimbe, iar deznodământul mai puţin aşteptat ar putea fi vânzarea de către Sorin Dan a acţiunilor ziarului.

Acum o săptămână, lucrurile de care am auzit eu sunau aşa:

1. Sorin Dan l-a impus pe Titus Crăciun redactor-şef. Călin Poenaru a fost retrogradat la funcţia de redactor-şef adjunct.
2. Mihai Moga a devenit din coordonator redactor la sport, cu jumătate din salariul anterior.
3. Ovidiu Cornea a fost concediat cu un preaviz de 30 de zile.
4. Florina Sur a fost trecută pe jumătate de normă şi, prin urmare, pe jumătate din bani
5. Veronica Moigrădean, editor foto, a fost concediată.

Ce s-a schimbat de atunci, conform unor oameni cu sediul pe Eroilor:

1. Călin Poenaru va redeveni redactor-şef.
2. Rămâne incertă situaţia lui Mihai Moga, care şi-a luat concediu. Surse de prin redacţie spun că s-a vorbit şi de demisia lui, dar lucrurile nu sunt clare.
3. E posibilă revenirea lui Ovidiu Cornea tot pe cultură.
4. Florinei Sur i s-ar fi cerut să rămână la normă întreagă.
5. Veronica a fost ofertată să rămână ca fotograf (adică muncă de teren în plus) în locul lui Eugen Olariu.

Ar fi greu de explicat revenirea lui Sorin Dan asupra deciziilor luate, dacă nu ar fi fost o altă schimbare în caseta de redacţie. Rareş Bogdan (Supărareş Bogdan, când îi critic ziarul) nu mai apărea ca director, ci ca editorialist. L-am întrebat de ce. „Nu am fost schimbat din funcţie, în continuare Sorin Dan mi-a cerut să rămân, dar pentru că deciziile i-au afectat pe doi oameni care au contribuit decisiv la evoluţia ziarului, Mihai şi Călin, prietenii mei, am considerat că până la reglementarea situaţiei lor poziţia mea trebuie să fie doar de editorialist”, spune Rareş. Dacă decizia a fost a lui, eu i-aş zice grevă.

Rareş Bogdan susţine însă că va încerca, împreună cu cei care i-au fost iniţial asociaţi la Ziua, să recumpere părţile sociale ale firmei care editează ziarul. „E probabil ca Sorin Dan să accepte oferta înaintată de mine, Octavian Hoandră şi Mihai Moga de recumpărare a acţiunilor pe care le-am cedat. Dacă nu vom prelua acţiunile, nu ştiu cum vor evolua lucrurile după 1 octombrie. E posibil orice”, a spus el.

16 comentarii la “După o săptămână de nelinişti, Sorin Dan ar putea vinde Ziua de Cluj”

 1. eu unul nu cred ca se va inchide ziua e cluj. la fel cum nu cred ca sorin dan isi va vinde actiunile lui rares, tavi si mihai. cred insa ca se va intampla altceva, si tot din „directia” lui rares, mihai si tavi. daca voi fi avut dreptate, vom vedea peste putin timp.

 2. In primul rand: Rares o fost ala care o propus reducerile de salarii. asa, ca sa stie lumea cine le-o bagat mana in buzunar. Mai mult fostii actionari nu mai bagau bani in Ziua de Cluj demult, numa il „curatau” pe Sorin Dan.
  si doi: ca ziarul a fost absolut ok. deci, in afara presupunerii ca altfel nu poate functiona Trend-ul, fara un ziar, ce alte motive ar mai avea sa „rascumpere” ziarul? Si pana la urma Dan Sorin ii patron acolo de cand sunt cei doi eroii presei?

 3. si inca ceva. e total aiurea sa spui „l-a impus pe titus”. daca era un ziarist slab pus in functie de conducere as fi inteles ca trebuia „impus”, dar titus e un ziarist foarte ok si profi. e exact in functia pe care o merita si pe care o face mai bine daca nu e bruiat de altii.

 4. De acord in privinta lui Titus, chiar daca nu l-am prins in functia respectiva. Termenul „impus” nu implica, din partea mea, nici un calificativ profesional; nu sunt eu in masura sa i-l dau.

  Era vorba de o decizie unilaterala a patronului, care cred ca are dreptul de a-si alege un redactor-sef. Chit ca e ciudat cum s-a razgandit.

 5. o fi un erou rares?! asta care s-a bagat in ziar cu picioarele. a oprit materiale cu zecile. poate si moga o fi un erou. 60 mil salariu. what for?!
  am o nedumerire. cum dracu nu pot trai astia fara un ziar?!

  astia trei respecta un ziar si cititorii lui asa cum respecta basescu constitutia in editorialele lor.

  as vrea sa vad cine, in afara de alexa, mai angajeaza unul ca moga. un super-mega-ziarist, nu? =))

 6. @Me, bio – inteleg ca aveti niste probleme personale cu Mihai Moga sau Rares Bogdan; e dreptul vostru la opinie, dar nu am folosit niciodata acest blog ca sa judec cat de ziarist e unul sau altul si nu am de gand sa incep acuma.

  Daca aveti cazuri in care cutare sau cutare au cenzurat materiale, va astept cu exemple.

  Eu sunt curios, totusi, ce intelege Rares prin faptul ca de la 1 octombrie „se poate intampla ORICE”.

 7. da, sigur, am ceva cu ei:)) personal.

  ce nu pricep eu din textul tau:

  de ce a IMPUS sorin dan pe cineva? care e problema ca aia doi nu mai is sefi, sau directori, sau ce soarele erau? ca asa rezulta, ca ar fi o mare tragedie. se poate intampla „ORICE” :))

  DE CE?!

 8. Ii plangem in cor de mila domnului Octavian Hoandra, nevoit sa se descurce cu sub 500 de euro lunar! Va dati seama ca numai factura de la telefonul cu care defileaza prin redactie e mai mare. In plus, din cauza crizei, a scazut numarul de sosete asortate cu fularul pe care si le permite.

  E bine ca am ajuns sa vina Sorin Dan in redactie sa dea salarii.

 9. Andrei, te citez dintr-un post mai vechi
  : „UPDATE 23 aprilie: Informaţii noi în urma unei discuţii cu Rareş Bogdan – el a vândut, într-adevăr, 34% părţi sociale în Clever Media SRL, iar Mihai Moga şi-a lichidat şi el cele 6% deţinute până acum. În urma acestei tranzacţii, asociaţii firmei care editează Ziua de Cluj sunt Sorin Dan cu 16%, Horaţiu Dan cu 40% (este fiul lui Sorin) şi Transilvania Real Development cu 44% (societatea este controlată tot de Sorin Dan, care are aproximativ 80% din acţiuni).”
  Acum, mizerabilii au pus din nou mana pe ziar, după ce Sorin Dan i-a scos din foame.

 10. ……..decat sa dea peste cap pronosticurile si sa nu plece de la ziua de Cluj, ba din contra sa cumpere. pana la urma. nu e nimic rau in faptul ca ziarul e pe mana unor oameni care cunosc ce inseamna presa, cu bune si rele cum o fi ea. eu nu sunt fanul lor dar le urez succes si carcotasilor de meserie le spun sa dea si ei ceva salarii in viata lor inainte sa dea cu parul.
  hai sictir,
  frustraea e mareeeeeeeeeeeeeeeee
  lenesul moare de drum lung si prostul de grija altora, e o zicala care se potriveste in cazul asta mai bine parca decand oricand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *